Hazır Beton Fiyatı İçin Maliyet Krizi Büyüyor: CHP Milletvekili Tanal'dan Fırsatçılık Tepkisi!

İnşaat maliyet endeksi büyük bir hızla yükselirken özellikle de demir ve çimento fiyatları müteahhitleri iş yapamaz hale getirmişti. Konu hakkında bir açıklamada Tanal tarafından yapıldı.

İnşaat sektörü uzun süredir artan maliyetler nedeni ile sıkıntılı günler geçirirken özellikle de demir ve çimento fiyatlarına yapılan zamlar müteahhitleri artış iş yapamaz hale getirmişti. Müteahhitler hükümetten gelen zamlar nedeni ile fiyat farkı talep ederken süreçte çıkarılan fiyat farkı kararnamesi yaşanan soruna çare olmamış ve müteahhitlerden tepki çekmişti.

Son dönemde elektrik ve doğagaz fiyatlarına yapılan zamların ardından çimento sektörü maliyetlerde yaşanan artışı çimento ve hazır beton fiyatlarına zam olarak yansıtmaya başlayınca hazır betonda kriz daha da büyüdü. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal konu hakkında kendilerine de şikayet geldiğini açıkladı.

HAZIR BETON FİYATLARINA ZAM YENİ KRİZİ ATEŞLEDİ! İNŞAAT SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR?

Gelen zamlar nedeni ile müteahhitler artık iş yapamaz hale geldiklerini belirterek hükümetten tasfiye hakkı ve ek fiyat farkı kararnamesi talep etmişti. Çimento ve hazır beton fiyatlarına gelen yeni zamlar müteahhitleri iş yapamaz hale getirdi. Konu hakkında paylaşımda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Tanal "İstanbul’da maliyet artışlarını gerekçe gösteren bazı hazır beton şirketlerinin, güncel tarife belirlerken "fırsatçılık yaptığı" yönünde bizlere şikayetler geliyor. Örneğin c30 betonun metreküp fiyatı Pendik’te 850 TL iken, Başakşehir’de neden 1.100 TL olur?" diyerek hazır beton fiyatlarına dikkat çekti.

Son dönemde demir, beton, çimento, kablo, bakır ve aliminyum fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile müteahhitler artık iş yapamaz hale geldiklerini belirterek isyan etmiş, konut üretimi azalmış, kamu müteahhitleri ise devam eden işlerde zarar ettiklerini belirterek tasfiye ve ek fiyat farkı kararnamesi çıkartılmasını talep etmişti.

Emlak Haberleri Haberleri