Haziran 2021 Tuğla Fiyat Listesi! İşte İstanbul, Ankara, İzmir Tuğla Fiyatları

İnşaat maliyetlerini oldukça yüksek bir noktaya ulaşması sektörde araştırmaları arttırdı. İnşaat yapı malzemeleri arasında yer alan tuğla fiyatları ne kadar oldu? Haziran 2021 tuğla fiyatları kaç TL oldu?İstanbul, Ankara, İzmir tuğla fiyatları... İşte Haziran ayı tuğla fiyat listesi...

İnşaat sektörünün son aylardaki en önemli gündem maddesi inşaat yapı malzemelerine gelen zamlar olmaya devam ediyor. Sektör birimleri yapı malzemelerinin fiyatlarının yükselmesinden dolayı zor durumda kalmaya devam ediyorlar.

İnşaat maliyetleri yükseldikçe bu fiyatlar konut fiyatlarının üzerine fiyat artışı olarak ekleniyoır. Artan konut fiyatları da konut taleplerinin ertelenmesine ve sektörel bir tıkanıklığa neden oluyor. Bu durumda inşaat sektörü dönüşümü sağlayamaz ve yeni projelere başlayamaz hale geldi. Bu da sekötrün önünü görmesini engelliyor.

İnşaat yapı malzemeleri içerisinde çok önemli bir yeri olan tuğla fiyatları da sık sık araştırma yapılan konuşardan birisi oluyor. Son dönemlerde yükselen fiyatlar inşaat faaliyeti yürüten firmaların daha temkinli hareket etmelerine neden oluyor. Tuğla fiyatlarıuna Haziran ayında zam yapıldı mı? Tuğla fiyatları artacak mı yoksa düşecek mi?

TUĞLA FİYATLARI NASIL BELİRLENİR?

Tuğla fiyat liselerine bakıldığında çok farklı tuğla çeşitleri görülüyor. Kullanım şeklinde göre farklı şekillerde ve boyutlarda üretilen tuğlaların fiyatları bu üretim şekillerine göre farklılık gösterebiliyor. Bir şinşaat yapılırken tek tip tuğla kullanılmadığı için tüm çeşitlerdeki fiyat değişimleri toplam maliyeti etkiliyor. Tuğla çeşitleri yatay delikli ve dikey delikli olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor. Bu iki ana grupta boyutlara göre de sınıflandırma yapılıyor.

Tuğla satın alımlarında maliyet arttıran unsurlardan birisi de nakliyedir. Büyük ölçekli bir ürün olduğu için nakliye masrafları ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Bundan dolayı tuğla alımı sırasında nakliye fiyatı üzerinden pazarlıklar yapılabilmektedir. Bu pazarlığı yapanlar daha uygun fiyatlarla tuğla satın alabilmektedirler.

HAZİRAN 2021 TUĞLA FİYAT LİSTESİ

Tuğla fiyatları belirlenirken bazı unsurlar göz önünde bulundurulur. Bunlar satışın yapılacağı il, tuğlanın niteliği, çeşidi ve boyutu, üretim şeklidir. Bu değişkenlere göre hazırlanan fiyat listeleri ortalama tuğla fiyatlarını ortaya çıkarmaktadır. Bu fiyatlar illere göre değişebilir. Tuğla satın alırken bu fiyatlardan az veya çok bir fiyat listesi ile karşılaşılabilir. Buradaki fiyatlar ortalama fiyatlardır. Farklı illerden aldığımız fiyatların sonucunda Haziran 2021 tuğla fiyat listesi şöyle oluştu:

8,5'luk Yatay Delikli Tuğla: 0,80 TL
10'luk Yatay Delikli Tuğla: 0,85 TL
13,5'luk yatay Delikli Tuğla: 0,95 TL
18,5'luk Yatay Delikli Tuğla: 1,60 TL
19'luk Düşey Delikli Tuğla: 1,60 TL
20'lik Asmolen Tuğla: 2,70 TL
22,5'luk Asmolen Tuğla: 2,95 TL
25'lik Asmolen Tuğla: 3,10 TL
30'luk Asmolen Tuğla: 3,35 TL
19'luk Baca Tuğlası: 2,15 TL
25'lik Baca Tuğlası: 2,65 TL
30'luk Baca Tuğlası: 3,15 TL
35'lik Baca Tuğlası: 3,65 TL
14,5'luk İzo Tuğla: 2,70 TL
19,5'luk İzo Tuğla: 3,20 TL

Emlak Haberleri Haberleri