Hem ev kiraları hem konut fiyatları düşecek! Konutta topyekün seferberlik emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Konut fiyatlarını düşürmek için alınan tedbirler peş peşe uygulamaya alınırken bu hamlelerin kısa ve uzun vadeli etkileri de merak konusu oldu. Bakan Murat Kurum tarafından yapılan yeni açıklamalar sonrasında ekonomistlerin konut fiyatları tahminleri geldi!

Konut fiyatlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken hükümet peş peşe yeni önlemleri ve destekleri devreye almaya devam ediyor. Son 3 ayda yapılan müdahaleler ile konut fiyatlarında yükseliş hızı düşmeye başlarken gözler Eylül ayına çevrilmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalar ile konut arzını arttırmak amacı ile boş olan ofislerin konuta dönüştürülmesini sağlayacak yasal düzenlemenin önü açıldı. Boş durumda olan ofisleri konut alanlarına dönüştürecek olan yasal düzenleme Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

BOŞ OFİSLER KONUT OLACAK, HEM KİRALIK HEM SATILIK EV FİYATLARI UCUZLAYACAK! 

Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarını düşürmek için her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini belirterek 50 bin ofisin konuta dönüşmesi için yeni düzenlemenin hayata geçirildiğini duyurmuştu. Alınan yeni tedbirler ile konut fiyatlarında sert düşüşler yaşanabileceği belirtiliyor. İşte konut fiyatları ve ev kiralarını düşürmek için alınan o tedbirler... 

BOŞ OFİSLER KONUT OLACAK, 50 BİN KONUT ARZI OLUŞACAK! 

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında atıl durumda olan 50 bin boş ofisin konuta dönüşmesinin önü açıldı. Böylelikle konut arzı artacak. Alınan kararı değerlendiren GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, alınan karar ile emlak piyasasında fiyatların dengeye oturacağını belirterek "Şimdi birçok bölgede insanları şaşırtan rakamlar artık eskisi gibi rahat telafuz edilemeyecek. Alternatif piyasaya çıkınca fiyatlar dengelenecek" dedi.

TOKİ 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE SON DURUM NE, BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Eylül ayında başvuru ekranını açılacağı ilan edilen TOKİ 150 bin sosyal konut projesi ile vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacak. Piyasaya sunulacak 150 bin sıfır konutun ev fiyatları üzerinde düşüş etkisi yaratacağı belirtiliyor. 

ÜZERİNE EV YAPMAK İSTEYENLERE UCUZ HAZİNE ARAZİSİ SATIŞI YAPILACAK! 

Konut fiyatlarını düşürmek ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için üzerine imar planına uygun ev yapmak isteyen kişilere yönelik olarak Milli Emlak atıl durumda olan hazine arazilerinin satışını yapacak. Bu da ucuz arazi temini ile konut fiyatlarını düşürecek. 

KİRALIK EV FİYATLARI UCUZLAYACAK MI, NE ZAMAN DÜŞER?

Konut arzının artması ile önce satılık sonrasında ise kiralık ev fiyatlarında düşüşler yaşanacağı belirtilirken Eylül ayında Emlak Konut tarafından başlatılacak olan yeni konut seferberliği de fiyatlarda indirimi sağlayacak. 

Emlak Haberleri Haberleri