Hem Şık, Hem Rahat Yaşam Alanları İçin Birbirinden Yararlı Dekorasyon Önerileri!

Dekorasyonda yeni trendler her geçen gün şekillenmeye devam ederken insanlar artık hem şık hem de rahat yaşam alanları oluşturmaya öncelik veriyor.

Dekorasyonda yeni trendler her geçen gün şekillenmeye devam ederken insanlar artık hem şık hem de rahat yaşam alanları oluşturmaya öncelik veriyor. Yaşam alanları modern tarzlar ile dikkat çekerken şıklığın zirvesine tırmanan rahat tasarımlar daha fazla tercih ediliyor. İşte yaşam alanınızı şık gösterirken size de rahatlığı sunacak yeni dekorasyon fikirleri!

Pandemi dönemi ile beraber vatandaş evinde daha fazla zaman geçirmeye başlarken dekorasyonda yeni trendler de buna göre şekillenmeye başlandı.



İnsanların yaşam alanlarında geçirdikleri zaman artarken insanlar artık sadece şık değil hem şık hem de rahat dekoratif ürünler tercih etmeye başladı.



DEKORASYON TARZINIZ KARAKTERİNİZ VE KİŞİLİĞİNİZE UYGUN OLMALI!



Dekorasyonda mutlaka kendinizi yansıtacak tercihlerde bulunmaya özen gösterin. Ne kadar şık olursa olsun size hitap etmeyen bir yaşam alanı içerisinde mutlu olamayacağınızı unutmayın. Sevdiğiniz renkleri ve tarzları kullanın.



Dekorasyonda renk trendleri sürekli olarak değişirken siz bu nedenle trend renkler yerine sevdiğiniz renkleri kullanmaya çalışın. Klasik mobilyaları sevmiyorsanız moda olsa da asla bunları tercih etmeyin ve yaşam alanınızın sizi yansıtmasına izin verin. Kasveti sevmiyorsanız mutlaka açık renkli ürünleri tercih edin.





FAZLALIKLARDAN KURTULUN, GEREKSİZ EŞYALARDAN EVİNİZİ ARINDIRIN!



Yaşam alanları için dekorasyon konusunda yapılması gereken en önemli işlemlerden biri de gereksiz fazla eşyalardan kurtulmaktır.



Çok fazla kullanılan objeler ve dekoratif ürünler bir süre sonra sizi boğmaya başlayacak, üstünüze üstünüze gelecektir. Toz alma ve temizlik gibi işlemleri de zorlaştıracak olan bu ürünler bir süre sonra gözünüzü de yormaya başlayacak, yaşam alanınızda sizi rahatsız ederek huzursuzluk duymanıza neden olacaktır.



Çok kalabalık olan eşyalarınızdan kurtulmanız evinizi ve sizi ferahlatacaktır. Bazen şıklık sadece sade olmayı başarabilmektir...





DEKORASYANDA ODAĞINIZ EVİNİZ OLSUN, DOĞRU TERCİHLERDE BULUNUN



Dekorasyon yaparken resimlerden ve bloglardan faydalanırken kendi yaşam alanınızı göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.



Eviniz çok küçükse ya da salonunuz darsa buna göre dekorasyon fikirleri arayın. Asla bu alanlar için büyük ve kaba koltuklar tercih etmeyin. Daha ziyade küçük oturma grupları için arayışta bulunun.



Salonunuz çok fazla güneş görmüyorsa asla koyu renkli koltuk ve mobilya kullanmayın. Beyaz ve krem rengi gibi açık renkli mobilyaları kullanın, ortama renk katmak için yine turkuaz gibi daha canlı renkleri tercih edin. Mor ve siyah gibi koyu renklerden uzak durun.



Dar alanlarda duvarlarınızda bol boy aynalı ürünleri kullanın. Örneğin koridorunuz çok darsa mutlaka portmantonuzun dışını boydan ayna olanlardan almaya çalışın. Yine duvarınızın bir bölümünü imkanınız varsa ayna ile kaplayın. Ayna evinizi daha geniş göstermek için kullanabileceğiniz en etkili hiledir.





DEKORASYONDA DUVAR RENGİ SEÇİMİ ÖNEMLİ!



Dekorasyon konusunda duvar renkleri seçimleri de büyük önem taşımaktadır. Evinizin ışık miktarına göre tercihte bulunun. Eviniz bol güneş alan bir konuma sahipse koyu renkleri tercih edebilirken, güneş görmüyorsa mutlaka bu renklerden uzak durmanız gerekir.



Yatak odası duvarı renk seçimi konusunda mutlaka huzurlu olması nedeni ile yorgunluk verci koyu renklerden uzak durulması gerekirken mutfak için renk seçimi konusunda ise mutfak dolaplarının rengi belirleyici olmalıdır. Çocuk odaları için çocuğun cinsiyetine göre karar verilmesi gerekirken salonda ise göz yormayan sakin tonlardan yana tercih kullanılmalıdır.





DAR VE KÜÇÜK EVLERİN DEKORASYONLARI İÇİN DUVARLAR FARKLI BOYANABİLİR!



Küçük oturma odaları ve evler için ise dekorasyon konusunda uygulanabilecek en önemli hile duvarların farklı renklere boyanmasıdır.



Duvarların farklı renklere boyandığı oturma alanları açık ve koyu rengin birlikte kullanılması ile görünüm itibari ile daha büyük bir alan izlenimi oluşturmaktadır. Bu noktada mobilyaların rengine göre yapılacak olan seçimler daha şık sonuçlar verecektir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri