Hemen E-Devlet Üzerinden Acil Kontrol Edin! Sahte Senetle İcra Takibi Yapılıyor, Vatandaşın Tapusu Habersiz Satılıyor!

Sahte senetle icra takibi patladı! Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor, tapu sahipleri dikkat evinizi satabilirler! E devlet tapu SMS kaydı nasıl yapılır, tapunun üzerinde haciz, ipotek, şerh var mı?

Tapusu olan milyonlarca kişiye kritik uyarı geldi. Sadece kimlik numarası ile isim soyisim bilginizin eline geçirilmesi yetiyor, dolandırıcılar adınıza kayıtlı olan tapuyu icradan satışa çıkartıyorlar! Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayında vatandaşların mağduriyeti her gün artarken bu olaya bir dur denmesi istendi.

Kurulan sahte tuzakta dolandırıcılar çeşitli yollarla vatandaşın kimlik numarası ve isim bilgilerine erişiyorlar. Daha sonra kişinin adına sahte bir senet hazırlayarak altına da haciz tebligatı eline ulaşmasın diye eski bir adres yazıyorlar ve mağduriyet tam bu noktada başlıyor. Vatandaş düzenli olarak e-devlet üzerinden sorgulama yapmıyorsa maaşına, evine, tapusuna ya da arabası varsa arabasına haciz gelmeden bu borçtan haberdar dahi olamıyor.

VATANDAŞIN TAPULU EVİ, İŞYERİ, ARSASI DOLANDIRICILAR TARAFINDAN İCRADAN SATIŞA ÇIKIYOR!

Hakkında icra takibi başlatılan kişi tebligatı almasına rağmen yasal süre içerisinde itiraz etmediği takdirde ne yazık ki bu borcu resmi olarak kabul etmiş oluyor. Bu nedenle icra tebligatı alan kişinin hemen borca itiraz etmesi gerekiyor. Kişi bu noktada itiraz etmezse ne yazık ki adına kayıtlı olan taşınmazlar ve tapu satılabiliyor, banka hesabına haciz geliyor, arabası haczedilerek hacizden satışa çıkartılabiliyor.

OLMAYAN BORCA SAHTE SENETLE İCRA TAKİBİ NASIL YAPILIR, BORÇTAN NASIL KURTURULUNUR?

e-DEVLET BORÇ SORGULAMA / BORÇ TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için vatandaşların düzenli olarak mutlaka e devlet üzerinden sunulan tamamen ücretsiz olan hizmetlerden yararlanması gerekiyor. Dolandırıcıları engellemek için kullanılabilecek en kolay yöntem ise e-devlet borç sorgulama işlemi olarak öne çıkıyor.

Bunun için ilk olarak e-Devlet internet sitesine giriş yapın ve resmi site üzerinden kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile sisteme girin.

Gelen ekranda arama bölümüne haciz yazınca karşınıza çıkan Adalet Bakanlığı Dava Dosyası Sorgulama linkini tıklayın.

Bu linki tıkladığınız anda karşınıza gelecek olan ekranda adınıza açılmış ya da müdahil olmuş olduğunuz tüm davalar sıralanır ve adınıza açılan bir icra dosyası olup olmadığı bilgisine erişiminiz sağlanmış olur. Bu ekranı en az ayda 1 defa kontrol ederek hakkınızda sahte senetle icra takibi yapılıp yapılmadığını öğrenebilir, duruma erkenden müdahale ederek evini, arsanızı, tapunuzu, arabanızı ve bankalardaki paranızı koruyabilirsiniz.

Emlak Haberleri Haberleri