Her Daireye Bir Otopark Zorunluluğu Resmi Gazete İle 2019 Yılına Ertelendi!

Binalardaki inşaat maliyetini arttıracağı nedeni ile müteahhitlerin büyük bir şiddetle karşı çıktığı otopark yönetmeliği flaş bir karar ile ertelendi.

Binalardaki inşaat maliyetini arttıracağı nedeni ile müteahhitlerin büyük bir şiddetle karşı çıktığı otopark yönetmeliği flaş bir karar ile ertelendi.

Otopark Yönetmeliği 2018 Ertelendi Mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile beraber yarın yani 1 Haziran 2018 itibari ile otopark zorunluluğu resmen uygulamaya geçirilecekti. Ancak bugün yayımlanan yeni yönetmelik ile beraber otopark zorunluluğu için erteleme kararı verildi.

Otopark Zorunluluğu Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında 1 Haziran 2018 tarihinde resmen uygulamaya girmesi gereken otopark yönetmeliği ibare değişikliği yapılarak 1 Ocak 2019 yılına ertelenmiş oldu. Yani otopark zorunluluğu yeni bir yönetmelik çıkarılmazsa 2019 yılına girilmesi ile beraber uygulanmaya başlanacak.

Otopark Yönetmeliği Resmi Gazete Metni

MADDE 1 – 22/2/2018 tarihli ve 30340 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Otopark Yönetmeliğinin 6 ncımaddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim tesis alanları hariç,” ibaresi “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim tesis alanlarındaki projeler için düzenleme ve onaylar Milli Eğitim Bakanlığına ait olmak üzere” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinde yer alan “1/6/2018” ibaresi “1/1/2019” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

Kaynak: emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri