Herkesin Bilmesi Gereken Ve Evlerde Kolayca Uygulanabilecek Dekorasyon Teknikleri!

İnsanların en özel yaşam alanları olan evlerin dekorasyon işlemleri ile daha güzel hale getirilmesine yönelik son dönemlerde bilgi edinme isteği oldukça arttı.

İnsanların en özel yaşam alanları olan evlerin dekorasyon işlemleri ile daha güzel hale getirilmesine yönelik son dönemlerde bilgi edinme isteği oldukça arttı. Özellikle koronavirüs sürecinde evlerinin önemini yeniden keşfeden insanlar basit dekorasyon işlemlerini araştırmaya başladılar. Evlerde uygulanabilecek ve herkesin bilmesi gereken dekorasyon teknikleri nelerdir?

Dünyada koronavirüs salgını çok kötü etkiler bırakmasına rağmen insanların evleri ile yeniden tanışmasına da aracılık etti. Bu süreçte evlerinde çok daha fazla vakit geçiren insanlar artık dekorasyon üzerine işlemler yapmak istiyorlar. Evlerini daha güzel bir görünüme kavuşturmak isteyen insanlar bu konuda uzman isimlerin önerilerini merak ediyorlar.



Genel ev dekorasyonu kurallarına göre doğru işlemler yapıldığı takdirde evlerde çok daha fazla ferahlık ortaya çıkartılırken özellikle küçük alanlarda bunu başarabilmek hayretle karşılanıyor. Bunun için aslında herkesin yapabileceği basit dekorasyon işlemleri bulunuyor.



DUVAR RENKLERİ AÇIK TONLARDA OLMALI



Bir evin ferah olup olmayacağına duvarların görünümü karar vermektedir. Bu nedenle hem renk seçimi hem de duvarlarda uygulanacak işlemler evleri daha ferah bir görünüme ulaştırabilir. Bunun için duvarlarda açık renk boyalar tercih edilmeli. Bunun tek başına bir anlamı da olmayabilir. Beyaz çerçevelerle donatılmış ve aynalar yerleştirilmiş duvarlar odaları olduğundan çok daha büyük gösterecektir.



BEYAZ IŞIKLAR KULLANILMALI



Odaların ışıklandırması ferahlık ve derinlik üzerinde büyük bir etki bırakmatadır. Bu nedenle kesinlikle beyaz ışık kullanılmalıdır. Aydınlık bir oda her zaman ferah bir avantajın kapısını aralar. Bu nedenle ışıklandırma konusunda yerleşim üzerine dikkatlice düşünüp karar verilmelidir.



KAPI RENKLERİNDE ZITLIK ÖNEMLİ



Ferahlık için duvar renkleri açık tonlarda olması kadar kapıların renklerinde bir zıtlık elde edilmesi de önemlidir. Bu maksatla kapı renkleri koyu seçilmeli ve duvar renkleri vurgulanmalıdır. 2020 yılının dekorasyon trendlerine göre kapı renkleri siyah olmalıdır.



ÇİÇEKLERİ KARARINDA KULLANIN



Odalara canlılık kazandıran dekorasyon işlemlerinden birisi de çiçek detayını kullanmaktır. Doğal çiçekleri tercih etmek görüntü kalitesi kazandıracaktır. Ancak odalı bir bahçeye çevirmek ve çiçeklerle boğmak amaçlanaın aksine evlerdeki ferahlığı ortadan kaldırabilir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri