Hiç Evi Olmayanlar 75 Bin TL'ye Prefabrik Ev Alabilirler! 30 Bin TL'si Devletten

Hiç evi olmayanlar eğer maddi durumları yeterince iyi değilse devletten barınma yardımları kapsamında destek alabilirler.

Hiç evi olmayanlar eğer maddi durumları yeterince iyi değilse devletten barınma yardımları kapsamında destek alabilirler. Barınma yardımları arasında yer alan en önemli desteklerden birisi prefabrik ev desteği. Kendisine prefabrik ev alacaklara devlet 30 bin TL'ye kadar destek sağlıyor.

2+1 ortalama büyüklükteki bir prefabrik ev ise Mart 2021 döneminde 75 bin TL'ye alınabiliyor. Emlak365.com olarak hem devlet tarafından sağlanan destek tutarını hemde hemde prefabrik ev fiyatlarını inceledik.

2021 MART DÖNEMİ PREFABRİK EV FİYATLARI

Prefabrik evlere olan ilgi her zamankinden daha yüksek bir seviyede. Pandemi sürecinin evde harcanan süreci artırması nedeniyle vatandaşlar bahçeli, müstakil ve prefabrik evlere yöneldiler. Özellikle konut imarlı arsası olanlar prefabrik evler ile çok kolay ve hızlı bir şekilde ev sahibi olabilirler. Prefabrik evlerin tercih edilmesinin en önemli nedeni de kolay kurum, hızlı inşaat ve düşük fiyat.

Prefabrik ev alacaklar için en önemli etmen olan fiyatlar evin büyüklüğüne ve malzeme kalitesine göre değişir. 2+1 prefabrik ev için 75 bin TL ile 90 bin TL arasında bir harcama yeterli olabilir. 3+1 evler için 100 bin ile 130 bin TL arasında değişen fiyat tablosu oluşur. Burada evin metrekaresi tek veya iki kat olması, kullanılacak malzemenin kalitesi fiyatı belirleyecek.



2+1 ve 3+1 Prefabrik Evler için Fiyat Tablosu

* 55 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 70 bin TL.

* 70 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 78 bin TL ile 80 bin TL arasında.

* 75 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 85 bin TL seviyesinde.

* 100 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 109 bin TL ile 112 bin TL arasında.

* 120 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 125 bin TL ile 135 bin TL arasında.

İKİNCİ EL FIRSATI DA BULUNUYOR

Prefabrik ev alacaklar için ayrıca maliyet oranları ikinci ellerde düşüyor. İkinci el bir prefabrik ev alımında fiyatlarda yüzde 20 ile yüzde 40 arasında değişen indirimler olabiliyor. Bu indirim oranı evin eski veya yeni olması, evin malzeme kalitesine göre değişmekte. İkinci el prefabrik ev sektörü pandemi süreci ile birlikte ivme kazanan alanlardan biri oldu.



30 BİN TL PREFABRİK EV DESTEĞİ DEVLETTEN

Devletin bilinmeyen yardımları arasında barınma yardımı - prefabrik ev desteği de bulunuyor.

Sağlıksız kötü durumda bir evde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere devlet 30 bin TL'ye kadar ev desteği sağlıyor. Prefabrik ev desteği almak için ailede yaşayan kişilere düşen hane geliri asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda sağlanıyor. İhtiyaç sahipleri için geçerli bu destek için başvurular ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor.

Emlak Haberleri Haberleri