Hiç evi olmayıp kendi evini kendi yapana devletten 200.000 TL hibe para yardımı! 2022 prefabrik, betonarme ev yardımı

Barınma destekleri için devlet kesenin ağzını açtı! 2022 yılında barınma yardımı olarak prefabrik ev ve betonarme ev yapmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelere hibe para desteği ödemeleri arttırıldı. İşte o rakamlar...

Pandemi döneminde yaşanan gelişmeler sonrasında insanların öncelikleri ve tercihleri büyük oranda değişmiş, konuta olan ilgi artmış, bahçeli ve müstakil ev fiyatları talepte patlama yaşanması ile rekora koşmuştu. Çeşitli pek çok faktörün aynı zamanda ortaya çıkması ile önce konut fiyatları sonrasında ise ev kiraları rekor seviyelerde zamlanmıştı. 

Yapılan zamlar ile Türkiye genelinde konut fiyatları 1 milyon TL bandını aşarken dar gelirli vatandaşın sırtındaki barınma yükü daha da artmıştı. Dar gelirli ailelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak adına devlet devreye girdi ve ihtiyaç sahibi ailelere devlet desteği arttırıldı. Devletin barınma yardımları nelerdir, kimlere prefabrik ev yardımı, betonarme ev desteği ödenir, tutar ne kadar?

BARINMA YARDIMI 2022! ESKİ EVİ YENİLEME EV TADİLAT DESTEĞİ BAŞVURUSU İLE DESTEK ÖDEMESİ KAÇ TL OLDU?

Yapılan yeni güncelleme ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen barınma yardımları yükseltildi. Eski evi yenileme desteği olarak anılan tadilat desteğinde rakam 75 bin liraya yükseltildi. 

DEVLETTEN PREFABRİK EV YARDIMI: PREFABRİK EV DEVLET DESTEĞİ ŞARTLARI NELER?

 Devletin prefabrik ev yardımı yapılan zam ile 2022 senesi Ağustos ayı itibari ile 75 bin liraya yükseltildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile barınma yardımlarının güncellendiği açıklandı. Yapılan açıklama ile devletin prefabrik ev yardımı için ödenen yeni rakam 75 bin TL olarak belirlendi. 

BETONARME EV YAPANA DEVLET DESTEĞİ: 200.000 TL EV YARDIM BAŞVURUSU İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2022 senesinde ödenen barınma yardımları her geçen gün çeşitlenmeye devam ederken betonarme ev yardımı için ödenen rakamda yükseldi. İnşaat maliyetlerinde yaşanan yükseliş, demir ve çimento fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile betonarme ev desteği için ödenen rakam da 200 bin liraya yükseltildi. Aranılan şartları taşıyan kişilere 200 bin liraya kadar hibe para yardımı, karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilecek. 

Başvuru şartları ise şu şekilde açıklandı;

Başvuru sahibinin evinin oturulamayacak derecede eski, bakımsız, sağlıksız olması, 

Hane halkı gelirinin 2022 yılı için en fazla 1.833 TL olması, 

Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak, 

Üzerine ev yapılacak olan arsanın sahibi olmak.

Emlak Haberleri Haberleri