Hisseli tapusu olanlar Yeni Evim kampanyasında 0,69 faizli kredi çekebilir mi?

Yeni Evim kampanyası ile vatandaşlara ucuz konut kredisi verilerek ev sahibi olmaları sağlanıyor. Ancak bu kampanyanın bazı katı kuralları bulunuyor. Hisseli tapusu olanlar kampanyadan yararlanabiliyor mu?

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen orta gelirli vatandaşlara devlet tarafından çok önemli bir destek veriliyor. Bu kapsamda başlatılan Yeni Evim kampanyası ile vatandaşlar ucuz konut kredisi alabiliyorlar. Ancak bu kampanya hiç evi olmayan vatandaşlara yönelik olduğu için katı kurallarla hazırlandı. Ev sahibi olanlara kredi vermeyi amaçlamayan kampanyadan hangi koşullarda yararlanılabileceği de merak konusu oluyor.

HİSSELİ TAPUSU OLAN 0,69 FAİZLİ KONUT KREDİSİ ÇEKEBİLİR Mİ?

Yeni Evim kampanyasının ana kurallarından birisi de ev sahibi olmamak oluyor. Burada vatandaşların aklını karıştıran ise genellikle miras yoluyla intikal eden konutların hisseli tapuları olabiliyor. Dededen veya babadan mira skalan vatandaşlar bir konutta hisse sahibi olabiliyorlar. Esasında konut sahibi olmayan bu vatandaşlar bir konutta hisse payları oluyor. Bu kişilere Yeni Evim kampanyası kapsamında konut kredisi verilip verilemeyeceği araştırılıyor.

YÜZDE 50’DEN AZ HİSSE PAYI SORUN DEĞİL!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan Yeni Evim kampanyasından vatandaşlar eğer bir konut tapusunda yüzde 50’den az bir hisseye sahipseler yararlanabiliyorlar. Eş ve 18 yaş altı çocukların üzerine tapu olup olmadığı da incelendiği için onlara ait tapular da değerlendirmeye alınıyor.

BİRDEN FAZLA HİSSE PAYI VARSA KAMPANYA DIŞI KALINIYOR

Hane içinde konut kredisi başvurusu yapan vatandaş, onun eşi veya 18 yaş altındaki çocuğunun üzerinde hisseli konut tapusu olması durumunda uygulanan kural gereği tapu sayısına da bakılıyor. Eğer bu kişiler birden fazla konut tapusunda hisse sahibiyseler hisse oranlarına bakılmaksızın Yeni Evim kampanyasının dışında kalıyorlar. Bu kişilere 0,69 faizli konut kredisi imkanı sağlanmıyor.

Emlak Haberleri Haberleri