Hobi Bahçelerinin Yıkılmasını Öngören Yasa Tasarısına Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı

AK Parti tarafından Meclise sunulan ve içerisinde çok sayıda alanda düzenleme için torba yasa teklifi geri çekildi.

AK Parti tarafından Meclise sunulan ve içerisinde çok sayıda alanda düzenleme için torba yasa teklifi geri çekildi. Hobi bahçelerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemelerinde yer aldığı torba yasanın gıda konusunda ki yayınlara yasak getiren madde yüzünden geri çekildiği bildirildi.

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan ve bu hafta içerisinde görüşmelerine başlanması beklenen torba yasaya ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Torba yasa için gerçekleştiriler görüşme öncesinde düzenlemede yer alan bir madde nedeniyle yasa teklifi geri çekildi. Dünya'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberinde yer alan tüm ayrıntılar şu şekilde;



AK PARTİ'NİN TORBA YASASI GERİ ÇEKİLDİ



Torba yasada yer alan düzenlemelerden birisi de gıda konusunda yanıldıcı yayın yapan düzenleme talepleriydi. Bu düzenleme talebinde gıda alanına dair "yanıltıcı yayın" gerekçesiyle ifade özgürlüğünü tehdit eden, gıda konusunda yayın yapan, açıklama yapan, görüş bildirenlere yönelik 20 bin liradan 50 bin liraya kadar ceza öngörülüyordu. Bu ceza önerisi sosyal medyada çok büyük tepki gördü.



Daha sonra yine sosyal medya aracılığıyla torba yasaya karşı bir imza çalışması başlatıldı. "GıdadaSansüreHayır" slogaynıyla başlatılan bu kampanyanın yanında Gıdaya Yönelik İfade Özgürlüğü Kısıtlanamaz başlığı ile başlatılan sosyal medya çalışmaları çok büyük destek gördü. Bu çalışmaların ardından "Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı" ertelenme kararı alındı.



HOBİ BAHÇELERİ DÜZENLEMESİ DE ERTELENDİ



"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı" içerisinde yer alan düzenlemeler arasında tarım arazilerinde yer alan hobi bahçelerinin yıkılmasına ilişkin maddelerde vardı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla düzenlemenin geri çekilmesiyle birlikte, tarım arazilerinde yer alan hobi bahçelerinin yıkılması kararı da ertelenmiş oldu. Söz konusu tasarıda yer maddelerin daha kapsamlı ele alınması ve önümüzdeki dönemlerde meclise yeniden sunulması bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri