Hobi Bahçesi Almak İsteyenlere Bakandan Çok Sert Uyarı: Yasal Olmadığı İçin Hepsi Yıkılabilir!

Son zamanlarda yeniden gündeme gelen hobi bahçeleri hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çok önemli açıklamalarda bulundu! Vatandaşlara hobi bahçeleri almamaları konusunda bazı açıklamalar yaptı.

Son zamanlarda yeniden gündeme gelen hobi bahçeleri hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çok önemli açıklamalarda bulundu! Vatandaşlara hobi bahçeleri almamaları konusunda bazı açıklamalar yaptı. İşte detaylar!

Son dönemlerde salgın sonrasında hayatın normalleşmeye başlamasının ardından vatandaşlar şehir hayatından kaçmak ve kendilerine toprakla bir meşgale bulabilmek için hobi bahçelerine yöneldiler. Bir dönem son derece popüler olan ve herkes tarafından kullanılan hobi bahçeleri salgın sonrasında yeniden popüler hale geldi.



HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI?



Son günlerde hobi bahçesi satışları hakkında yeniden gündemde haberler çıkmaya başlayınca Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konu hakkında açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara uyarı niteliğinde bir açıklamada bulundu. Noter aracılığı ile yapılan hobi bahçesi satışlarının bu dönemlerde riskli olduğunu ve yapılmaması gerektiğini açıkladı.



TARIM BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ'NİN SON DAKİKA HOBİ BAHÇELERİ AÇIKLAMASI



Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli açıklamalarında ‘Son dönemlerde salgın sonrasında insanlarda doğayla iç içe olma isteği arttı. Bu durum şehirde yaşayan insanları da hobi bahçelerine yöneltti. Bu güzel gibi görünüyor ancak sanıldığı kadar güzel değil. Bunun için yasal bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz çünkü aslında hobi bahçeleri yasal olmayan bir faaliyet.





Arada bulunan aracıların kazanması için tarım arazilerimizin çöl haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Suyun istenildiği gibi bilinçsiz şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. İnsanların tarıma olan ilgilerinin kullanılıp sömürülmesine imkan tanımayacağız’ dedi





Yasal olmayan hobi bahçeleri hakkında yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonrasında yıkım emrinin verileceği ve bu süreç içerisinde gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılacağının da altı çizildi.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri