Hobi Bahçesi Olanlar Dikkat, Binlerce Liralık Para Cezası Kesilmeye Başlandı!

Son dönemde şehrin gürültüsü ve stresinden kaçmak, kendi doğal organik sebze ve meyvelerini üretmek isteyen kişilerin popüler tercihi haline gelen hobi bahçesi hakkında şok bir gelişme yaşandı.

Son dönemde şehrin gürültüsü ve stresinden kaçmak, kendi doğal organik sebze ve meyvelerini üretmek isteyen kişilerin popüler tercihi haline gelen hobi bahçesi hakkında şok bir gelişme yaşandı. Tarım arazileri üzerine hobi bahçesi kuranlara binlerce liralık para cezaları kesilmeye başlandı. Detaylar haberimizde...

Sayıları giderek artan hobi bahçeleri için çok tartışılacak bir uyarı geldi.



İzmir'in Menderes ilçesinde yer alan verimli tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri çiftçilerin tepkisine neden oldu.



Çiftçiler Şikayet Etti, Tarım Arazisine Hobi Bahçesi Yapanlara Ceza Yağdı!



Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Ziraat Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu'nun üyesi Tevfik Türk korunması gereken tarım arazilerine hobi bahçesi yapılmasını eleştirdi.



Söz konusu alanların Toprak Koruma Kanunu'na gör sadece tarımsal faaliyet amacı ile kullanılabileceğini belirten Tevfik Türk "Burada 500 metrekare, bin metrekare, 2 bin metrekare gibi küçük araziler oluşturuluyor.



Yasal dayanağı yok. Bu alanları satın alanlar, hiçbir şekilde bu parsellere sahip olamıyorlar; sadece kooperatif hisselerine sahip oluyorlar" diyerek ygulamayı eleştirdi.



Metrekare Başına 6,70 TL Para Cezası Var!



Konu hakkında İzmir Valiliği tarafından yazı gönderildiğini belirten Tevfik Türk, "Kanun gereği tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçelerine metrekare başına 6 lira 70 kuruş para cezası kesildi.



Yani 100 dönümlük hobi bahçesi bu karara göre 670 bin lira ödeyecek. Mülk sahipleri buraları eski haline getirecek. Eğer 3 ay içinde bu bölgeler eskiden olduğu gibi tarımsal faaliyetin yapıldığı şekle dönüştürülmezse yetkili kurumlar yapıları yıkacak" dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri