Son dönemde sayıları büyük bir hızla artan hobi bahçeleri hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yeni yasal düzenlemeler içeren kanun teklifi meclise sunulmuştu. Mecliste yapılan görüşmeler sonrasında hobi bahçesi kanun teklifi yasalaştı. Peki, hobi bahçeleri yıkılacak mı, son durum ne, hangi hobi bahçeleri yıkılacak, hobi bahçesi yasası nedir?
Hobi bahçeleri hakkında yeni düzenlemeler içeren Gıda Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmelerin ardından kabul edilmişti.
Kanunlaşan yasa teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması halinde Resmi Gazete ile yayımlanarak resmen yürürlüğe girecek.
ÇİTFÇİ-SEN HOBİ BAHÇESİ YASASI İÇİN YAPILAN DÜZENLEMEYE DESTEK VERDİ!
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen hobi bahçesi yasa teklifi hakkında değerlendirmede bulunan Çiftçiler Sendikası Genel Başkanı Ali Bülent Erdem kendilerinin bu uygulamaya zaten başından beri karşı olduklarını dile getirerek "Tarım arazileri parçalara ayırılıyor. Daha sonra bu bu topraklar üzerinde bina, baraka ne ise inşa ediyorlar. Sonrasında zaten imar affı gibi uygulamalardan yararlanıyorlar. Böylelikle bölgeler tarım arazileri olmaktan çıkıyor.
Biz bu kanun teklifi gelmeden öncede konuyla ilgili sorunları dile getirmiştik. Kooperatifler aracılığı ile amaç dışı kullanım meydana geliyordu. Bu yüzden yasanın bu haline karşı çıkmamak lazım. Tarım arazilerini bu şekilde koruyacaksak, enerji şirketlerine de aynı şekilde yaklaşılması gerekiyor" diyerek yasaya destek verdi.
TARIM ARAZİSİ ÜZERİNE HOBİ BAHÇESİ YAPANLARA HAPİS CEZASI GELDİ!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli asıl amaçlarının hobi bahçesi olanlar değil hobi bahçesi yapıp satanlar olduğunu cezalandırmak olduğunu belirterek kanuna yeni madde ekleneceğini duyurmuştu. Yapılan değişiklik ile tarım arazisi üzerine hobi bahçesi yapıp satan kişilere 250 bin liraya kadar para cezası ve 3 yıla kadar da hapis cezası verilmesi kabul edilmişti.