Hükümet düğmeye bastı! Bu adada yaşarım diyene 1 milyon lira verilecek

Basında yer alan haberlere belirtilen adada yaşamayı kabul eden kişilere 50 bin sterlin ücret ödenecek. Üstelik bunun için ülke vatandaşı olma şartı da aranmıyor.

Dünya genelinde enflasyon rakamlarıyla birlikte konut fiyatları artarken, birçok ülkede konut krizi yaşanıyor. Bir ülkede ise rüzgar tersine döndü ve hükümet adada yaşayan vatandaşlardan para almak yerine üstüne para ödeyecek.

İskoç hükümeti, kendine ait adaların nüfusunu yükseltmek için harekete geçerek, vatandaşlara daha önce eşine rastlanmamış bir teklif sundu.

Bu adada yaşayan para ödemeyecek, üstüne para alacak!

Yabancı basınında yer alan habere göre, İskoç hükümeti Iona, Vetersay, Great Bernara, Rum, Unst, Eday, Great, Cumbrae ve Jura adalarında ev inşa etme, satın alma ve iş kurmaya izin vereceğini duyurdu.

Hükümet, bu adalara taşınan vatandaşlara 50 bin sterlin yani Türk lirasıyla yaklaşık 1 milyon 30 bin TL ödemeyi vadediyor.

Başvurular başladı!

Hükümetten yapılan açıklamada, başvuruların başladığı ve bu adalara taşınacak ailelerde İskoç vatandaşlığı zorunluluğu da olmadığını, Ekvador'dan gelen bir ailenin de proje kapsamına alındığı ifade edildi.

,Ülkedeki bazı eleştirmenler, hükümetin bu planının nüfusun azalması sorununun arkasındaki uzun vadeli sorunlara yardımcı olmayacağını ifade ediyor. Bu kişiler tarafından 'hile' olarak algılanan karar ile zaten yüksek olan ada evi fiyatlarının daha da yükseleceğini öngörüyor.

Hükümet ise tartışmalara son noktayı koyarak, 50 bin sterlinlik paranın verilebilmesi için tek şartın adayı terk etmemek olduğunu ifade ederek, söz konusu ödemelerin yaz aylarından itibaren ödenmeye başlayacağı ifade edildi. Açıklamalara göre, İskoçya yukarıda saydığımız adalara taşınan kişilere 50 bin sterlin ödeme yapacak.

Emlak Haberleri Haberleri