Hükümetin herkesi ev sahibi yapacak ucuz konut projesi açıklandı: Hazine arazilerine kendi evini yap!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşların ev sahibi olabilmesi için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Konut ve kira fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarındaki artış nedeniyle diğer 3 bakanlık ile birlikte çalışma sürdürüyor. Vatandaşların ev sahibi olabilmesi için birçok alternatifi deneyen hükümet, şimdi de ucuz konut için kolları sıvadı.

Vatandaşa müjde: Ucuz konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hükümetin ucuz konut için düğmeye bastığını söyleyerek, yeni proje hakkında detaylar verdi.

Bakan Kurum, Hazine arazilerini vatandaşın kendi konutunu yapabilmesi için uygun şartlarda satışa çıkaracaklarını açıkladı. Konu hakkında detay veren Bakan Kurum, '' Belki tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alınacak. Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Çatalca, Tuzla ve Başakşehir'de çalışıyoruz '' ifadelerini kullanarak vatandaşa ucuz konut müjdesi verdi.

İster tek parsel üzerine evini yap, ister talep topla büyük parsel al!

Bakan Kurum'un açıkladığı yeni projeye göre, Hazine arazileri vatandaşlar için satışa çıkarılacak. Vatandaşlar isterse burada tek parsel üzerine kendi evlerini inşa edebilecek, isterlerse de talep toplayarak daha büyük bir parsel alıp daha büyük bir ev inşa ettirebilecek.

Yeni TOKİ evleri için gözler Ağustos ayında!

TOKİ'nin icraatları hakkında konuşan Kurum, 2002 yılından bugüne kadar 1 milyon 137 bin konut ürettiklerini ve üretmeye de devam edeceklerini aktardı. TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere önemli bir haberi müjdeleyen Kurum, Ağustos ayında büyük bir sosyal konut kampanyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacağını ve 81 ilde yaşayan vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacaklarını açıkladı.

'' Kira TÜFE altında olacak ''

Bakan Kurum, kira fiyatları konusunda 4 bakanlığın çalışma yürüttüğünü söyleyerek 'Evin kira değeri maksimum 20 yıllık rayiç değeri olabilir '' dedi. Kiraya yapılacak zammın yıllık TÜFE ortalamasının üzerinde olamayacağını, 5 yılda bir de kira bedeli düşük kaldıysa ev sahibinin sözleşmeyi yenileyebileceğini aktardı.

Bakan Kurum, ev sahibini ve kiracıları mağdur etmeyecek bir çalışma yürüttüklerini, TÜFE rakamlarının altında bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Emlak Haberleri Haberleri