İBB Başkanı İmamoğlu: İstanbul'un En Büyük Sorunu Depremdir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a mektup yazdığını ifade ederek İstanbul'un en büyük sorununun deprem olduğunu belirterek kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a mektup yazdığını ifade ederek İstanbul'un en büyük sorununun deprem olduğunu belirterek kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiğini açıkladı. Deprem simülasyonu ile yapılan çalışmalarda olası bir İstanbul depremi halinde yüksek oranda can kaybı ve ekonomik kayıplar yaşanacağını belirten Başkan İmamoğlu çalışmalara hız verilmesini istedi.

İstanbul beklenen büyük depreme hazırlanmaya çalışırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslendi.



Bakan Kurum'a konu hakkında özel bir mektup yazdığını belirten Başkan İmamoğlu çalışmaların çok acil olarak hızlandırılması gerektiğini vurguladı.



EKREM İMAMOĞLU: DEPREM ARTIK SİYASET ÜSTÜ KABUL EDİLSİN, SEFERBERLİK HALİNE DÖNÜŞSÜN!



Konu hakkında açıklama yapan Başkan İmamoğlu Bakan Murat Kurum'a çalışmaları hızlandırmak adına özel bir mektup yazdığını dile getirerek "Deprem meselesi artık İstanbul’da, bir bağımsız alanda yorumlanmalı ve ortaya konmalı, ki başta siyaset üstü kabul edilsin, ki seferberlik halinde dönüşebilsin.



Deprem Konseyi’nin böyle bir oluşumla, tabii ki Sayın Bakan'ımızın koordinasyonunda, tabii ki İBB, İstanbul Valiliği en önemli aktörleri. Tabi birçok paydaşı olmalı; diğer ilçe belediyeleri, bankacılık sektörü, finans sektörü, sigortacılık sektörü, inşaat müteahhitleri, mimarlar, mühendisler, plancılar ve sivil toplum kuruluşları gibi.



Böyle bir bakışımızı kabul görmüştü ve bunun adımlarını atacağını da o gün kamuoyuyla paylaşmıştı. ‘Ne olur hızlı hareket edelim' özetiyle kendisine bir mektup yazdım" diyerek son durumu aktardı.



İSTANBUL'DA OLASI BİR DEPREM SONRASI İÇİN DE ÖNLEMLER ALINIYOR!



Beklenen deprem için çalışmalara hız veren Başkan Ekrem İmamoğlu depremden sonra yaşanan en büyük sorun olan iletişim sorununu çözmek adına yeni bir çalışma başlattı.



Depremden sonra sorunsuz iletişim sağlanabilmesi için “Deprem Hackhatonu” adı ile özel bir yarışma düzenleyen Başkan İmamoğlu yarışmada kodlama sistemi ile deprem sonrası iletişimi en aktif hale getirecek olan ekibe 20 bin liralık para ödülü ödeyecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri