İBB Başkanı imamoğlu'ndan Çok Sert Kanal İstanbul Çıkışı: Böyle Utanılacak Açıklamalar Yapmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul projesinin temelinin bu yıl atılacağını açıklaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sert tepki geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul projesinin temelinin bu yıl atılacağını açıklaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sert tepki geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yaşanan su sıkıntısı nedeni ile önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olarak gösterilen ve İstanbul'u derinden etkileyecek olan Kanal İstanbul projesi hakkında da açıklamada bulunan Başkan İmamoğlu bir kere daha projeye karşı çıktı.



BAŞKAN EKREM İMAMOĞLU'NDAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI: İSTANBUL'UN SORUNU KANAL PROJESİ DEĞİL DEPREM VE KURAKLIKTIR!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalar ile Kanal İstanbul projesine ilk kazmanın 2021 yılında vurulacağının açıklanması ile beraber bir kere daha Kanal İstanbul projesi tartışmaların odağına oturmuş oldu.



Projeye en başından beri karşı çıkan isimler arasında yer alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu basın mensuplarına açıklama yaparak “Böyle bir kuraklık dönemi varken, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın' Kanal İstanbul'a başlayacağız' cümlesine dair bütün basının gidip soru sormasını bekliyorum.



Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın birinci meselesi bu mudur, yoksa diğer konular mıdır diye soru sormasını beklerim. Lütfen böyle utanacağımız ve utanılacak açıklamalar yapmasınlar. İstanbul'un öncelikleri ile ilgili konuşalım. Birinci sıra depremdir, ne yazık ki artık ikinci sıra kuraklıktır” diyerek artık İstanbul'da deprem ve kuraklık sorunun çözümüne yönelik çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.



KANAL İSTANBUL PROJESİ SON DURUM NEDİR, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



Muhalefetin şiddetle karşı çıktığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise "en büyük hayalim" olarak isimlendirdiği Kanal İstanbul projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geride bıraktğımız günlerde açıklamalar yapmış, bu sene projenin temellerini atacaklarını, Kanal İstanbul imar planlarını ise Ocak ayı sonuna kadar askıya çıkaracaklarını duyurmuştu.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri