İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Son Dakika Kanal İstanbul Cevabı Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün AK Parti kongresinde yapılan "Kanal İstanbul'u inadına yapacağız" çıkışı gündeme büyük bir bomba etkisi yaratmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün AK Parti kongresinde yapılan "Kanal İstanbul'u inadına yapacağız" çıkışı gündeme büyük bir bomba etkisi yaratmıştı. Yapılan açıklama sonrasında gözler projeye karşı olduğunu her fırsatta dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrilmişti. Beklenen açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi kapsamında yapmış olduğu konuşmasında projeye dair "Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmalar tamamlandı. Diğer adımları için gerekli çalışmaları da başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul'u yapacağız. İnadına yapacağız ve Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek, İstanbul bir başka şehir olacak bunu da görecekler. Alıştıracağız, buna da alışacaklar Milletimize verdiğimiz hiçbir sözü unutmadık, kulak arkası etmedik. Ne dediysek, ne taahhüt ettiysek eninde sonunda hepsini yaptık. İnsanımızı sevincinde de üzüntüsünde de yalnız bırakmayacağız" açıklamasında bulunmuştu.

EKREM İMAMOĞLU KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI: İSTANBUL'LA İNATLAŞILMAZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamayı gündemi değiştirme çabası olarak değerlendiren Başkan İmamoğlu inadına diye bir şeyin olamayacağını belirterek "Gara'da şehitlerimiz oldu. 6-7 yıl PKK terör örgütlerinin elinde tutulan polisimiz, askerimiz şehit edildi. Bütün aileleri tek tek aradım. Hepsiyle görüştüm. Birebir ziyaret ettiğim aileler de oldu. öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Acıları çok büyük. Birilerinin müjde açıklaması, daha sonra niçin 'başarısız olduk' açıklamasına döndünün henüz milletin vicdanında cevabı verilmedi. Böylesi acı bir olayı unutturmak, başka gündemlerle süreci alabora etme çabası bu.

Kesinlikle ve kesinlikle insanların bugünlerde yaşadığı o acının dışında bir gündeme taşıma çabası. Ben buna alet olmayacağım. İstanbul'da kanalmış, vesaireymiş, başka gündemler yaratmak... Halbuki bugün şehitlerimizin acısı var, daha başka gündemler var... Yoksulluk var, işsizlik var. Türkiye tarihinde ilk defa insanlar ekmek kuyruğuna giriyor" diyerek bu açıklamaları kendisinin ilgilendirmediğini söyledi.

İstanbul'la inatlaşma diye bir şeyin olamayacağını belirten Başkan İmamoğlu İstanbul'un birden büyük olduğunu belirterek inatlaşma hevesinde olan kişilere 23 Haziran seçimlerini hatırlatarak çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. 23 Haziran tarihinde tekrarlanan seçimlerde Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın çok daha üstünde bir oy olarak seçilerek İBB Başkanı olmuştu.

Emlak Haberleri Haberleri