İBB'nin Kanal İstanbul Projesi Anket Sonuçları Açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanal İstanbul Projesine yönelik gerçekleştirilen anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanal İstanbul Projesine yönelik gerçekleştirilen anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıldı. İBB tarafından paylaşılan anket sonuçlarında; ankete katılan vatandaşların genel kanısının projeyi desteklemedikleri yönünde olduğunu ifade edildi. İşte açıklanan oy oranları.

Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik bir anket gerçekleştirmişti.



Basında ve sosyal medyada sorulan sorular nedeniyle oldukça tartışılan bu ankete ilişkin ise resmi açıklama geldi. İBB belediyesi tarafından gerçekleştirilen ankete dair açıklamasında oy oranlarını duyuruldu.



KANAL İSTANBUL PROJESİ ANKET SONUCU OY ORANLARI



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ankete 606 bin 317 vatandaşın katıldığı duyuruldu. Bu ankette vatandaşlara 6 farklı soru soruldu. Bu sorularda Kanal İstanbul Projesi'ne dair vatandşaların en düşündükleri ele alındı.



Anket sonuçlarına göre; ankete katılan ve soruları cevaplayan vatandaşların yüzde 64.2'si “Kanal İstanbul'u desteklemiyorum” dediler. Ankete katılanların yüzde 34.1'i ise Kanal İstanbul projesini destekliyorum, dedi. Yüzde 1.7'lik bir oranda ise fark etmez sonucu çıktı.



SORULAR SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMUŞTU



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinde yer alan ankette sorulan 6 soru bazı kullanıcılar tarafından tepki çekmişti. İşte o sorular;



* Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul'a faydalı olacağını düşünüyor musunuz? (Yüzde 63.2 Hayır - Yüzde 36.8 Evet)



* Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul'a ne gibi olumsuz etkileri olacağını düşünüyorsunuz?



* Sizce Kanal İstanbul'un yapılması, İstanbul'un acilen çözülmesi gereken sorunlarından biri midir? (Yüzde 67.1 Hayır - Yüzde 32.9 Hayır)



* Kanal İstanbul Projesi’ne harcanacak olan 100 milyar lira ile ilgili neler düşünüyorsunuz?



* Sizce Kanal İstanbul'a kimin ihtiyacı var?



* Kanal İstanbul Projesi’nin yapılmasını destekliyor musunuz? (% 64.2'si Desteklemiyorum - %34.1 Destekliyorum)



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri