İbrahim Tatlıses'in AVM İnşaatı İçin Zeytinlik Yok Edilecek İddiası!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde İbrahim Tatlıses'in ihalesini aldığı alana yapılacak AVM için zeytinliklerin söküleceği iddia ediliyor.

Balıkesir'de yeşilin hakim olduğu alanlar AVM ile donatılmaya devam ediyor. Zeytin ağaçlarıyla ve deniziyle bir doğa harikası olan Edremit Körfezinde doğa katliamı yapıldığı iddia ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, Burhaniye ilçesinde belediyeye ait yaklaşık 24 bin dönümlük arazi, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından ihaleye çıkarıldı. İhale, 20 yılı aşkındır üst kullanım hakkıyla İbrahim Tatlıses'in sahibi olduğu firmaya verildi. Firmanın, AVM'yi zeytinliğin üzerine inşa edeceği ve bu nedenle zeytinliklerin söküleceği söylentileri ortaya çıktı.

ÇEVRECİLER AVM İNŞAATI İÇİN AYAKLANDI!

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler'in, zeytin ağaçlarının bulunduğu 24 metrekarelik alanı AVM inşaatı için ihale ile satışa çıkarması derneklerden de tepki aldı. Zeytinlik üzerine AVM inşasıyla ilgili Çevre Dernekleri ve çevreci platformlardan belediyeye tepki yağdı. Burhaniye'nin sahil kasabası olduğunu ifade eden çevreciler, burada AVM'ye değil doğal güzelliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Deveciler ise ihalenin İbrahim Tatlıses'e verilmesi hakkında, '' İhaleye başkası katıldı da biz mi vermedik '' şeklinde konuştu.

İBRAHİM TATLISES AVM YAPACAĞINI DUYURMUŞTU

Burhaniye Belediyesi ve İbrahim Tatlıses'in sahibi olduğu firmanın yaptığı anlaşmaya göre, AVM'yi 23 yıl boyunca Tatlıses işletecek. 23 yılın sonunda ise AVM belediyenin mülkiyetine geçecek.

İbrahim Tatlıses daha önce Balıkesir'de bir AVM açacağını, burada 100'den fazla mağaza ile 700 kişiyi istihdam edileceğini açıklamıştı. Ancak bu AVM'nin ve istihdam fırsatının zeytinliklerin söküleceği iddiası gündeme yeni geldi.

Emlak Haberleri Haberleri