İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Kiralık Ev Fiyatları Eleştirisi Sonrası Polislere Lojman Müjdesi Geldi!

Ankara'da düzenlenen İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kiralık ev fiyatlarını eleştirerek polislere lojman müjdesi verdi.

Ankara'da düzenlenen İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kiralık ev fiyatlarını eleştirerek polislere lojman müjdesi verdi. Bazı şehirlerde ve ilçelerde görev yapan polisler için kiraların çok yüksek olduğunu belirten Bakan Soylu ayrıca kiralık ev arıyorum diyen polislere de kolaylık gösterilmesini istedi.

En zor mesleklerden birini yapan ve güvenliğimiz borçlu olduğumuz polislerimize İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan lojman müjdesi geldi.



SÜLEYMAN SOYLU DUYURDU: POLİSLERE DAHA FAZLA LOJMAN TAHSİSİ YAPILACAK!



İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Süleyman Soylu "Özellikle Doğu ve Güneydoğuda lojman konusunda çok daha fazla adım atmamız lazım. Buna ihtiyacımız var. Küçük de olsa, oraya giden 4-5 yıl görev yapacak arkadaşlarımıza hem güvenli hem emin hem de aileleriyle beraber olabileceği...



Bakın arkadaşlar eğer Doğu ve Güneydoğu'ya eğer bir başka vilayete bizim bakanlığımız rotasyon bakanlığıdır. Yani çakılı kadro bakanlığı değil bizim bakanlığımız. Bizim bakanlığımızda jandarmadan emniyete kadar; ben 4 yıldır içişleri bakanlığı yapıyorum" diyerek polislerin tayinler nedeni ile sürekli şehir değiştirmek zorunda kaldığını, bu nedenle de lojman konusunda daha fazla adımlar atılması gerektiğini söyledi.



İSTANBUL'DA KİRALIK DAİRE FİYATLARI NEDENİ İLE POLİSLER TAYİN İSTEMİYOR!



Bazı illerde kiralık ev fiyatlarının çok yüksek olması nedeni ile polislerin bu illere tayin olmaki istemediklerini belirten Bakan Soylu "Bazı yerler var, kiralık ev bulabilmek mümkün değil. Hadi gitsin de Bodrum'da bir polisimiz kiralık ev bulsun parayla bakalım. Yani sadece mesele Doğu ve Güneydoğu değil. Ben size başka bir şey daha söyleyeyim.



Bu kira meselesi sebebiyle, İstanbul'a tayin ettiğimiz polislerin yüzde 45'i İstanbul'a gitmek istemiyorlar" diyerek polislerin kira sorunlarına çok acil çözüm bulunması gerektiğini, bu işlemler olana kadar da kiralık daire arayan polislere herkesin yardımcı olması gerektiğini söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri