İki il için deprem uyarısı! Deprem uzmanı büyük bir deprem olacağını açıkladı!

Türkiye’nin önemli deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni bir deprem uyarısında bulundu. Hangi bölgede deprem riski yükseliyor?

Türkiye’de orta büyüklükte depremler olmaya devam ediyor. Bu depremlerin bazıları daha sonra olabilecek depremler için öncü olabiliyorlar. Bundan dolayı her depremin deprem uzmanları tarafından değerlendirilmesinin büyük bir önemi bulunuyor. AFAD Deprem Dairesi verilerine göre bugün 16:44’te Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tunceli Pülümür’de meydana gelen depremin ardından gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Deprem uzmanları bu bölgenin riskli olduğunu bir süredir söylüyorlardı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da son depreme dair bir açıklama yaptı. Panik yaratan bu depremin ne anlama geldiğini açıklayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bazı uyarılarda bulundu.

DAHA ÖNCE UYARI YAPILMIŞTI

Tunceli Pülümür depreminin öncü bir deprem olup olmadığını söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bu deprem için öncü bir depremdir diyemeyiz. Malatya ve Elazığ depremleri olduğunda ortaya çıkan enerjinin bir kısmı Kahramanmaraş’a bir kısmı da Tunceli’ye kaymıştı. Biz deprem bilimciler olarak uyarılarımızı o dönem yapmıştık. Ya Tunceli’de deprem olacaktı ya da Kahramanmaraş’ta. Sonra Kahramanmaraş’ta deprem oldu.” dedi.

BÜYÜK DEPREM BEKLENTİSİ

Tunceli’yi uyaran Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Şu anda Tunceli’de gerginliğin birikmekte olduğunu bu depremlerden görüyoruz. Tunceli ile Erzincan arasındaki fayda kırılmayan bir bölüm var. Orası kırılmaya çalışıyor. Bu deprem belki öncü bir deprem değil ama uyarıcı bir deprem diyebiliriz. Bize diyor ki ben burada geriliyorum ve ileride büyük bir depreme neden olabilirim. Bunun zamanını elbette bilemiyoruz. Pülümür ile Erzincan arasında zamanı belirsiz büyük bir deprem meydana gelmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özellikle son dönemlerde bölgede yerel yönetimler deprem ile ilgili hazırlıklarını hızlandırdı. Yapılan bu uyarıların bu çalışmalarda etkili olduğu biliniyor.

Emlak Haberleri Haberleri