İkinci el konut almayı planlayanları üzecek haber! Artışlar daha yansımadı

Konut sektörünün geldiği son nokta ev almak isteyenlerin canını sıkarken sektör içinden gelen açıklamalarda ise zamların henüz ikinci el konutlara yansımadığı ifade ediliyor.

Emlak365.com - Konut fiyatlarının maliyet kaynaklı çok yükselmesinin ardından ev almak isteyenler beklemeye başlamışlardı. Ancak fiyatların sürekli artması nedeniyle ekonomik koşulları zorlayanlar en kısa sürede evini almak istiyorlar. Konut fiyatlarında düşme bekleyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Konut fiyatları yeniden düşecek mi? diye bekleyenler için sektör içinden açıklama geldi. Özak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ikinci el konut fiyatlarında neler olabileceğini açıkladı.

ZAMLAR İKİNCİ EL KONUT FİYATLARINA DAHA YANSIMADI

Özak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmesinde ikinci el konut fiyatlarının daha çok artacağını ifade etti. Değerlendirmesinde kısa vadede ikinci el evlerin çok satacağını ifade eden Akbalık neler beklediğini şu sözlerle açıkladı. "İkinci el kısa vadede çok satacak. Konuttaki artış ikinci el fiyatlarına henüz yansımadı. 2021 ile bu sene arasında ilk 3 ayda yüzde 30-40 artış var. Sene sonunda çok daha fazla olacak. Çünkü arz yok, talep var"

DEVLETİN NELER YAPMASI GEREKTİĞİNİ DE AÇIKLADI?

Bu dönemde devletin süreci nasıl yönetmesi gerektiğine ilişkin de görüşlerini açıklayan Akbalık evde çalışma olanaklarının artmış olması nedeniyle tersine göç oluştuğunu söyledi. Bu nedenle bazı bölgelerde konut talebinin çok arttığını ifade eden Özak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık bu süreçte neler yapılacağına ilişkin "Hangi bölgede konut ihtiyacı varsa veya hangi bölge teşvik edilmek isteniyorsa o bölgeye uygun kolaylıklar sağlanmalı. Böylece konut geliştiriciler o bölgeye odaklanır. Fakat bizde odak maalesef ihtiyaca göre değil, arsa nerede varsa oraya doğru oluşuyor" dedi.

Emlak Haberleri Haberleri