İkinci El Konut Satışları Sıfır Konutları İkiye Katladı! Sıfır Ev Satışı İçin Tapu Harcı İndirimi ve KDV Muafiyeti Desteği Gelecek Mi?

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre ikinci el konut satışları toplam rakamı sıfır konut satış rakamlarını ikiye katladı.

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre ikinci el konut satışları toplam rakamı sıfır konut satış rakamlarını ikiye katladı. Müteahhitler inşaat sektörünün desteklenmesi ve sıfır konut satışlarının teşvik edilmesi amacı ile sıfır konuta özel düşük faizli konut kredisi, tapu harcı indirimi ve KDV muafiyeti desteği istiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan verilere göre sıfır konut satış rakamları ile ikinci el konut satış rakamları arasındaki makas derinleşti.



Türkiye genelinde Ağustos ayında 170 bin konut satışı yapılırken bunların 52 bin 123 adedi sıfır konuttan, 118 bin 285 adedi ise ikinci el konutlardan oluştu.





SIFIR KONUT SATIŞI RAKAMLARINI ARTTIRMAK İÇİN YENİ TEŞVİKLER GÜNDEMDE!



Açıklanan son rakamlar ile Ağustos ayında faiz oranlarında yaşanan yükselişe bağlı olarak geçen senenin aynı dönemine oranla yükseliş yaşansa da Temmuz ayına oranla sert düşüş yaşandı. Özellikle de konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1 seviyesine hızlı çıktığı Eylül ayında satışların daha da düşmesi beklenirken müteahhitler sıfır konutlara özel teşvik taleplerini yeniden gündeme getirdi.



Sıfır konut satışlarını teşvik etmek amacı ile sadece sıfır konut alan kişilerin yararlanabilecekleri düşük faizli konut kredisi desteği ilk taleplerin arasında yer alırken yine sıfır konut satışında KDV oranı için muafyiet ya da indirim, tapu harcı oranı için yine sadece sıfır konutalra özel indirim yapılması da müteahhitlerin talepleri arasında yer alıyor.



Sadece sıfır konutlar için yapılacak olan teşvikler ile mütaehhitler sıfır konut satışının teşvik edilerek sektörün desteklenmesini talep ediyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri