İkinci El Prefabrik Ev Almak Mantık Mı? Kaç Yıl Kullanılır, Fiyatları Ne Kadar?

İlkbahar döneminin yaklaşmış olması ve yaz öncesi dönemde bahçeli prefabrik ev almak kurmak isteyenler için fiyatlar yükseldi. Peki 2. el prefabrik ev almak mantık mı? İşte kullanım detayları.

2022 yılının yaz döneminde pandemi etkilerinin azalması beklenirken yaz döneminin çok daha hareketli geçmesi bekleniyor. Yaz döneminde tatil yapmak isteyen yada dinlenmek isteyenler için ise seçeneklerden birisi yazlık evler. Arsası, arazisi olanlar küçük bir prefabrik ev alma planları yapabiliyorlar. Pandemi sürecinin ilk başlarında oldukça meşhur olan ve popüleritesi sürekli artan prefabrik evler için dolar kuruna bağlı nedenlerden fiyatlar yükseldi. Vatandaşlar ise bu dönemde internet üzerinde sıkça karşılaşılan duyuruları araştırıyorlar.

SIFIR PREFABRİK EVLERDE FİYATLAR ARTTI

Prefabrik ev almak isteyenler için fiyatlar birkaç yıl önce çok uygun koşullarda bulunuyordu. Tek katlı, bahçeli, teraslı, villa tipi prefabrik evlerde fiyatlar çok cazip seviyelerde iken pandemi süreciyle fiyatlandırma politikası değişti.

Pandemi sürecinde tedarik ve ham madde zincirinin bozulmuş olması, dolar kurunun yüksek seviyelere çıkması ve daha önce görülmemiş bir şekilde artan talep fiyatların çok kısa sürede tırmanmasına neden oldu. Tüm bu etmenlere karşı sektör içinden gelen düzenlemeler ile vatandaşların talepleri karşılanırken dolar kurunun 13.5 TL bandında sabitlenmesi son aylarda yeni zamlar anlamına geldi.

Dolar kuruna bağlı nedenlerde yaşanan fiyat artışları duyurularda gözlemlenebiliyor.

Yaz aylarında prefabrik ev fiyatlarına ilişkin yapmış olduğumuz haberlerde küçük metrekareli prefabrik evlerde fiyatların 49 bin TL seviyesinden başladığını siz ziyaretçilerimizle paylaşıyorduk. Ancak 2022 yılının Ocak ayı sonrası oluşan fiyat tablosunda küçük metrekareli prefabrik evlerde fiyatların 65 bin ile 70 bin TL bandında bulunduğu duyuruldu.

İKİNCİ EL PREFABRİK EV ALIMI MANTIKLI MI?

İkinci el prefabrik ev alımları genellikle internet üzerinden ilan edilen ve şirketler yerine şahıslar tarafından yayımlanan ilanlarla gerçekleştiriliyor.

Prefabrik ev ilanlarına dair satış fiyatları ise tamemen ev sahiplerinin isteklerine göre belirleniyor. Birkaç yıl kullanılmış evlerin fiyatları sıfır fiyatlardan çok daha düşük olmazken uzun süreli kullanılmış evlerde fiyatlar sıfır fiyatların çok altında bulunabiliyor. Prefabrik ev fiyatlandırmasında ayrıca evler için sunulan 15 yıllık, 20 yıllık garanti süreçleri etkili oluyor. Bu durumda firmaların tercih malzeme kalitesi ön plana çıkıyor.

İkinci el prefabrik evlerin en önemli avantajı fiyatları olurken en ciddi dezavantajı ise yıpranmış kullanılmış evlerin ömürlerinin kısa olması.

Emlak Haberleri Haberleri