İlk Defa Ev Alacaklara Devlet Desteği 2020 Yükseldi! İlk Kez Ev Sahibi Olanlara Konut Hesabı Açarlarsa 30 Bin TL Hibe Para Ödemesi Yapılacak

Devlet vatandaşın ev sahibi olması için konut desteklerini kademeli olarak arttırmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 yıl ertelemeli konut kredisi kampanyası yanı sıra para biriktirerek ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak ise konut hesabı devlet desteği hibe para teşvik ödemesi yükseltildi. İlk kez ev alacaklara devlet desteği arttı. İlk kez ev sahibi olanlara konut hesabı açmaları durumunda 30 bin lira hibe para devlet desteği ödenecek. De

Devlet vatandaşın ev sahibi olması için konut desteklerini kademeli olarak arttırmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 yıl ertelemeli konut kredisi kampanyası yanı sıra para biriktirerek ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak ise konut hesabı devlet desteği hibe para teşvik ödemesi yükseltildi. İlk kez ev alacaklara devlet desteği arttı. İlk kez ev sahibi olanlara konut hesabı açmaları durumunda 30 bin lira hibe para devlet desteği ödenecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye'de konut sahipliği oranını arttırmak için çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Yeni konut kredisi kamnpanyası ile hemen ev sahibi olmak isteyenlere düşük faizli kredi desteği sunulurken, konut hesabı açarak para birikimi yapan kişilere ise devlet teşviği ödemesi yapılıyor.



KONUT HESABI AÇARAK EV PEŞİNATI İÇİN PARA BİRİKTİREN KİŞİLERE DEVLET 30 BİN LİRA HİBE PARA ÖDEMESİ YAPACAK!



Bankaların tasarruf hesapları arasında yer alan konut hesabı için başvurular ve teşvik ödemeleri tüm hızı ile devam ediyor. Sisteme ilk giriş yapan ve 3 sene boyunca düzenli para birikimi yapan kişilere hibe para ödemeleri başladı.



Yani kampanya ilk duyurulduğunda sisteme kayıt olarak birikim yapan kişiler ev alırken kullanacakları konut peşinatını biriktiirken bir yandan da düzenli olarak para biriktirmenin ödülü olarak 30 bin lira hibe para kazanmış oldu.





2020 YILI KONUT HESABI DEVLET DESTEĞİ HİBE PARA TUTARI KAÇ LİRA?



Devlet tarafından başlatılan konut hesabı sistemi ile ev sahibi olmak isteyen kişilerin en az 36 ay boyunca para birikimi yapmalarını teşvik etmek amacı ile bankalar tarafından tasarruf hesabı açılıyor.



Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank ve İş Bankası başta olmak üzere çok sayıda bankada açılan bu hesaplarda biriktirilen para tutarına göre,



En az 36 ay ila 47 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 24 Bin 742 Lira



48-59 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 26 Bin 645,20 Lira



60 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 28 Bin 548 Lira lira olarak ödenecek.



Bu rakamlara göre çiftler ev almaları durumunda ayrı ayrı hesap açmaları durumunda 57 bin lira devlet desteği ödemesi yapılmaktadır.





KONUT HESABINI İSTEYEN KİŞİLER VADELİ İSTEYEN KİŞİLER VADESİZ OLARAK AÇABİLİYOR!



Konut hesabı konusunda vatandaşın en çok yanıldığı konuların başında ise paralarının 3 sene boyunca vadesiz hesaplarda tutulacağını sanmaları oluyor. Süreçte sitemize gelen çok sayıda yorumda bu nedenle 3 sene boyunca zaten bu kadar para hesapta tutulursa 30 bin lira getiri elde edilir yorumları yer alıyor.



Ancak isteyen kişiler için vadesiz konut hesabı açılabildiği gibi isteyen kişiler için de hesaba düzenli faiz işletildiği vadeli konut hesabı açılması imkanı da sunuluyor. Yani isteyen kişiler aylık düzenli faiz işletilen konut hesabı da açabilmektedir.



Bu sayede süreçte para biriktiren kişiler hem faiz geliri elde edebilmekte hem de sürenin sonunda evini alırken biriktirdikleri paraya ek olarak 30 bin lira hibe para ödemesi alabilmektedir.





KONUT HESABI NEDİR, NASIL AÇILIR, KİMLERE 30 BİN LİRA HİBE PARA ÖDENİR?



Bankaların birikim hesapları arasında yer alan konut hesabı ev almak isteyen kişiler için oluşturulan özel bir tasarruf hesabıdır.



Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti Bankası ve Akbank başta olmak üzere hemen hemen tüm bankalar tarafından açılmaktadır.



Türk vatandaşı olmak ve ilk kez ev sahibi olmak aranılan tek şart olup hesap açan kişilerin en az 36 ay en fazla 60 ay boyunca açmış oldukları hesaplarında düzenli olarak para biriktirmeleri halinde süre sonunda ev almaları halinde devlet tarafından 30 bin lira da hibe para ödemesi yapılmaktadır.



Hesap vadeli ya da vadesiz açılabilmektedir. Her ay ya da 3 ayda bir hesaba para yatırılabilir. Burada önemli olan her ay düzenli olarak belirlenen tutar kadar hesaba para yatırılması ve düzenli birikim yapılmasıdır. Ödenecek olan hibe para tutarı her sene yeniden belirlenmekte olup, yeniden değerleme oranı üzerinden arttırılmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri