İlk Defa Ev Alacaklara Müjde! Konut Hesabı Açanlar Devletten 28 Bin TL Hibe Para Desteği Alacak

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları tasarruf etmeye yöneltmek amacı ile başlatılan konut hesabı her geçen gün daha fazla ilgi görmeye devam ediyor.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları tasarruf etmeye yöneltmek amacı ile başlatılan konut hesabı her geçen gün daha fazla ilgi görmeye devam ediyor. Tasarruf ederek ev satın almak isteyen kişilere hitap eden sistem ile belirli süre hesap açarak para birikimi yapan kişilere ev alırken hesapta biriken paraya ek olarak 28 bin liraya kadar hibe para desteği veriliyor. Detaylar haberimizde..

Vatandaşın para birikimi yaparak kendi tasarrufları ile ev sahibi olmasını teşvik etmek amacı ile hayata geçirilen konut hesabı sisteminde biriken para tutarı her geçen gün artmaya devam ediyor.



İLK DEFA EV ALACAKLAR DİKKAT! İŞTE 2020 YILI İÇİN İLK KEZ EV ALANLARA ÖDENEN DEVLET KATKISI TUTARLARI



Konut hesabı açarak en az 36 - 47 ay para birikimi yapan kişilere hesaplarında biriken tutarın yüzde 15'i oranında devlet katkısı ile azami 24 bin 741 lira,



Konut hesabı açarak en az 48 - 59 ay para birikimi yapan kişilere hesaplarında biriken tutarın yüzde 18'i oranında devlet katkısı ile azami 26 bin 645 lira,



60 ay ve üzeri para birikimi yapan kişilere ise yüzde 20'i oranında devlet katkısı ile azami 28 bin 548 lira oranında hibe para desteği sağlanacak.





KONUT HESABI İLE DEVLET TEŞKİVİ HİBE PARA DESTEĞİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR, HANGİ BANKALARDA KONUT HESABI AÇILIR?



Devlet bankaları başta olmak üzere hemen hemen tüm bankalarda konut hesabı hizmeti bulunmaktadır. Günümüzde emlak haberleri alanında en çok takip edilen konular arasında yer alan hibe para ödemesi yapılan hesapta düzenli para birikimi esastır.



Birikim hesabı kategorisinde açılan konut hesabı sadece Türk vatandaşları tarafından açılabilmekte olup hesapta birikilen tutara ek olarak 28 bin 548 liralık hibe para desteği alınması için hesapta en az 36 ay boyunca düzenli para birikimi yapılması şarttır.



Sisteme giriş yapan kişi aylık belirlenen tutarlarda düzenli olarak para birikimi yapar. Bu süre zarfında isterse hesabını vadeli olarak açarak faiz geliri de elde edebilir. Yani paranın yatırıldığı sürece faiz getirisi elde edilmesine de olanak sağlanır. Hesapta birikim yapılan süre ve biriktirilen para yükseldikçe en fazla 28 bin 548 liraya kadar hibe para desteği alınmasına olanak sağlanır.



Ödenen hibe para desteği her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeniden değerlendirme oranı üzerinden hesaplanmakta olup bu oranın ilan edilmesinin ardından zamlanır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri