İlk evini alana 5 yıl satmama şartı ile 2 yıl ertelemeli yeni konut kredisi kampanyası bekleniyor

Konut sektörünün desteklenmesi amacı ile verilmesi planlanan yeni destek kredisi paketi hakkında son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı.

Ev sahibi olmak isteyen kişiler yükselen konut fiyatları nedeni ile bu isteklerini zorunlu olarak ertelemek zorunda kalmıştı. Konuta acil ihtiyacı olan kişiler dahi faiz oranları ve aylık taksit rakamları nedeni ile ev alamaz hale gelirken Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni konut kampanyası hazırlığı başlatılmıştı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut ortaklığı ile orta gelir grubuna yönelik olarak başlatılması planlanan yeni konut kampanyasına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ise finansman desteği sağlanması planlanmıştı. Yürütülen çalışmalarda sona gelinirken kamu bankaları tarafından düşük faizli destek kredisi verileceği belirtilmişti. 

BAKAN NEBATİ'DEN SON DAKİKA YENİ KONUT KREDİSİ VE KAMPANYA AÇIKLAMASI! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati "Hazırlıklarımız bitti. EYT ile ilgili kıdem tazminatı ödemelerinde finansman için de destek vereceğiz. Gayrimenkul alanında da hem üreticilere hem tüketicilere destek olacak. Yeni, farklı özellikli bir mortgage olacak. Orta ve alt gelirlilerin konuta ulaşımını sağlayacak önemli bir paket olacak. KGF paketi, fatura merkezli olacak. İstismarı en aza indirecek şekilde hareket ediyoruz" diyerek kredilerin dövize akmasını engelleyeceklerini dile getirdi. 

YENİ KONUT KAMPANYASINDA 5 YIL SATMAMA ŞARTI İLE UCUZ KREDİ Mİ VERİLECEK?

Yeni konut kredisi ilk etapta gündeme gelen oranlar yüzde 0.69 - 0.79 - 0.89 ve 0.99 oranları gündeme gelirken limite göre kredi faiz oranı belirlenebileceği belirtiliyor. Konut kredisi vadesi için ise 180 ay vadeli kredi paketi öne çıkarken ev almak isteyen kişilere 5 yıl satmama şartı getirilebileceği de öne sürülüyor. Bakan Nebati yeni paketi önümüzdeki hafta açıklamayı planladıklarını, yıl başından önce de başvuruları kabul edeceklerini söyledi. 

Emlak Haberleri Haberleri