İlk kez ev alacaklara İslam Memiş'ten kritik uyarı! Fiyatların ne zaman düşeceğini açıkladı

İslam Memiş emlak sektörünün geleceğine ilişkin tahminlerini açıkladı. Kira fiyatlarının ne zaman düşeceği, hazine arazilerinin satılması ve TOKİ konut satışlarına ilişkin tahmin yürüttü.

Altın fiyatları ve dolar kuruna ilişkin değerlendirmeleri ile gündeme gelen İslam Memiş, son değerlendirmesinde emlak sektörünü ele aldı. Haziran Temmuz ve Ağustos döneminde sektörde neler yaşanabileceğini değerlendiren Memiş, Ağustos ayına ayrı bir parantez açtı. Ağustos ayında emlak sektörünün çok hareketli geçebileceğini ifade eden Memiş konuşmasında kira fiyatlarının da düşebileceğini belirtti.

İSLAM MEMİŞ'TEN İLK KEZ EV ALACAKLARA KRİTİK UYARI

Finans analisti İslam Memiş, TGRT Haber'de yer alan değerlendirmelerinde, ilk olarak altın ve dolar kuruna ilişkin beklentilerini ilan etti. Daha sonra emlak sektörü için bazı analizlerde bulunan Memiş, ilgili bakanlıkların bu alanda çalışmalar yürüttüğünü hatırlattı.

İlk kez ev alacaklar için Ağustos ayının çok önemli olduğunu vurgulayan Memiş kendi tahmini şu sözlerle ifade etti. "Benim tahmine göre TOKİ Ağustos ayında ciddi yoğunlukta ciddi bir konut satışı yapacak. İlk kez ev alacak vatandaşların TOKİ şartlarını iyice okuması ve hazırlığını yapması gerekiyor. Ben Ağustos ayında emlak piyasasında yoğun bir üretim ve satış olacağı yönünde beklentim var.'"

Memiş konuşmasının devamında konut fiyatlarının düşmesi için atılabilecek adımların etkilerini yorumladı. Ev fiyatlarının düşmesi için Hazine arsa satışı ile ilgili projede müteahhitlere, emlakçılara bir sınır getirilmesi gerekiyor, diyen Memiş bir sınırlama olmaması durumunda fiyatlara bir katkı sağlanmayacağını vurguladı. Memiş son olarak TOKİ'nin konut satışı yapacağını açıkladığı illerde kira fiyatlarının düşebileceğini vurguladı.

Emlak Haberleri Haberleri