İlk Kez Ev Alana Kıdem Tazminatı Fon Desteği Geliyor!

Kıdem tazminatı fonu gündemdeki yerini korurken yeni sistem ile ilk kez ev alana fon desteği sağlanacak. Detaylar haberimizde...

Kıdem tazminatı fonu gündemdeki yerini korurken yeni sistem ile ilk kez ev alana fon desteği sağlanacak. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni Reform Paketi ile kıdem tazminatı bir kere daha Türkiye gündeminde yerini alan kıdem tazminatı fonu ev almak isteyenlere de destek sağlayacak.



Kıdem Tazminatı Fonunda Biriken Para Ev Alırken Kullanılacak!



Kıdem tazminatı fonu ile işçilerin işten çıkarıldıklarında aldıkları tazminat devlet tarafından oluşturulacak özel bir havuzda biriktirilecek.



Hazine Bakanlığı henüz yeni taslak ile ilgili bir açıklama yapmadı ancak paylaşılan bir önceki taslakta kıdem tazminatı fonundan ilk kez ev alanlara toplu para ödemesi yapılacağı detayına yer verilmişti.



15 Yıl Çalışana Ev Alırken Devlet Toplu Para Ödemesi Yapacak!



Ev satın almak isteyen kişilerin yaşadıkları en büyük sorunlardan biride peşin parayı denkleştirmek olarak öne çıkıyor.



Özellikle de konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişiler konut kredisi peşinatı konusunda büyük zorluklar yaşıyor.



Kıdem Tazminatı Fonu 2019 yılında bir önceki taslakta olduğu gibi geçerse bu durumda devlet çalışana fonda biriken parasını ev alması koşulu ile işten çıkmasa dahi ödeyecek. Ev alan vatandaş bu sayede konut peşinatı aramakla uğraşmayacak.



Ancak kıdem tazminatını almak isteyen çalışanın en az 15 senelik fon birikimi olması şartı ve ilk kez ev satın alacak olması şartları aranacak. Bu şartları taşıyan kişilere fonda o tarihe kadar biriken paralarının yarısını almalarına izin verilecek.



Üzerinde Çalışılan Bir Diğer Sistemde 5 Ya Da 10 Yılını Dolduranlara Paralarının Ödenmesi



İşçi sendiklaları uygulanan 15 senelik sınırı son derece uzun bulurken hükümet kanadı bu sürenin kısaltılması için yeni çalışmalara başladı.



Sürenin maksimum 10 yıl minimum 5 yıl olması için taraflar arasında uzlaşma ortamı aranırken kıdem tazminatı fonu için sevindirici olan yönlerden birininde bu olması bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri