İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul Uyarısı: Haziran Ayında Temelini Atmak İsteyenler Çok Ciddi Yanlış İçinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Haziran ayından kesin olarak temelinin atılacağı duyurulan Kanal İstanbul projesi hakkında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yankı uyandıracak yeni bir çıkışta bulundu. Gelecek Partisi Başkanı Davutoğlu'nun açıklamasını paylaşan Başkan İmamoğlu bir kere daha Kanal İstanbul projesine karşı çıkarak Beton Kanal ifadelerini kullandı.

Bulduğu her fırsatta Kanal İstanbul projesine olan karşı duruşunu ve açıklamalarını dile getirmeye devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir kere daha Kanal İstanbul projesini eleştirdi.

Kanal İstanbul projesini şehre ihanet olarak nitelendiren ve kesinlikle yapılmaması gerektiğini savunan İBB Başkanı İmamoğlu bu seferde proje hakkında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Başkanı eski AK Partili Ahmet Davutoğlu tarafından ortaya atılan iddiaların yer aldığı videoyu paylaştı.

KANAL İSTANBUL İHALESİ NE ZAMAN, İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK?

Projenin yapılacağı tarih merak konusu olurken konu hakkında partisinin meclis toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kere daha Haziran ayını işaret etmiş ve Haziran ayında Kanal İstanbul projesinin temelini atılacağını dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu yapılan açıklamaları şiddetle eleştirmiş ve projenin yapılmaması gerektiğini savunmuştu.

Davutoğlu yapmış olduğu açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanı geçen gün 'inadına Kanal İstanbul'u yapacağız, Haziran'da temel atacağız' dedi. Bizim gölge bir kabinemiz var. Bir arkadaşıma sordum, 'Nasıl başlayacaklar? Yatırım ihalesi yok' Meğer firmanın ismini vermeyeyim, büyük bir firma deplase yani yeraltı iletişim hatlarının değişimiyle ilgili vaktiyle ihale yapılmış. Bu ihaleyi değiştirip köprü ihalesi haline getiriyorlar. Suç bu. Mahiyet değişiyorsa ihale tekrarlanır" diyerek projenin finansal planlaması olmadığını iddia etmişti.

BAŞKAN İMAMOĞLU'NDAN SERT KANAL İSTANBUL UYARISI: CİDDİ YANLIŞ İÇİNDELER!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Başkan İmamoğlu “Haziran’da Beton Kanal’ın temelini atmaya çalışanlar, çok ciddi yanlış içinde. Seçilmiş son Başbakan ve Gelecek Partisi Lideri Sn. Ahmet Davutoğlu uyarıyor. Dikkatle dinleyiniz” diyerek Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamaların yer aldığı videoyu paylaştı.

Kanal İstanbul projesi için "Beton Kanal" ifadesini kullanan Başkan İmamoğlu dev projeyi "İstanbul'a ihanet" olarak nitelendirirken bu projeye harcanacak paranın kentsel dönüşüme aktarılması gerektiğini savunuyor ve projeye sık sık karşı çıkıyor.

Emlak Haberleri Haberleri