İmar Barışı Arsa Birim Değeri Nedir, Nasıl Öğrenilir?

İmar barışı son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. Başvurular için süre azalırken vatandaş ödeyeceği tutara göre hareket etmek istiyor.

İmar barışı son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. Başvurular için süre azalırken vatandaş ödeyeceği tutara göre hareket etmek istiyor.

İmar barışı hesaplaması için istenen bilgilerden biride arsa birim değeri olarak öne çıkıyor. Peki, imar barışı arsa birim değeri nedir, nasıl öğrenilir?



İmar Barışı Arsa Birim Değeri Nedir?



İmar barışı hesaplaması yapmak isteyen kişilerden talep edilen bilgilerden biride arsa birim değeri olarak öne çıkıyor. Bu bilgiyi girmeden ya da doğru bir şekilde öğrenmede yapılan hesaplamalar ne yazık ki hatalı sonuç veriyor.



Bu nedenle bilginin doğru girilmesi net imar barışı ücreti hesaplaması için büyük önem taşıyor. İmar barışı arsa birim değeri aslında arsa rayiç bedeli olarak anılan tutardır. Bu rakamı öğrenmenin iki yolu bulunmaktadır.



Bunlardan ilki ve en kolayı e devlet arsa rayiç bedeli sorgulama ekranı üzerinden istenilen bilgileri girerek sorgulama yapmaktır. Bunun için kimlik numarası ve e devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne bilgi edinmek istediğiniz belediyeyi yazıp rayiç bedeli sorgulama demeni yeterli olacaktır.



Örneğin Keçiören Belediyesi rayiç bedeli sorgulama yazıp arama yaptıktan sonra gelen ekranda mahalle adı ve cadde sokak adı alanlarını girip sorgulama ekranına bastıktan sonra gelen yeni ekrandaki rayiç bedeli, imar barışı hesaplama ekranında sizden istenen imar barışı arsa birim değeri rakamıdır.



İkinci seçeneğiniz ise taşınmazın kayıtlı olduğu belediyenin imar servisini telefonla arayarak sorgulama yapmaktır. Telefon ile kimlik numaranızı vererek taşınmazınızın rayiç bedeli ya da arsa birim değeri rakamını öğrenebilirsiniz.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri