İmar Barışı Dubleks Daire Ayırma İçin Kat Maliklerinden Muvafakatname Almak Zorunlu Mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar affı dubleks daire ayırma talebi olan kişiler içinde umut ışığı oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar affı dubleks daire ayırma talebi olan kişiler içinde umut ışığı oldu. Peki, imar affı dubleks daireler için nasıl işleyecek?

Çatı dubleks imar barışı kapsamında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.



İmar barışından yararlanarak iki katlı dubleks dairesini ayırmak isteyen kişiler ayrı ayrı iki daire sahibi olabiliyor. Ancak bunun için kat maliklerinden muvafakatname alınması gerekiyor.



Çatı Dubleks İmar Barışı İçin Kat Maliklerinin Muvafakati Zorunlu Mu?



Evet, ne yazık ki imar affından yararlanarak dubleks daire ayırmak isteyen kişilerin tüm kat maliklerinden bunun için izin alması gerekiyor.



Bunun nedeni ise ayrılan daire nedeni ile dubleks daire sahibinin payının artması gösteriliyor. Yapı Kayıt Belgesi bina yıkılınca geçerli olmadığı halde ortaya sürülen bu neden ise oldukça mantıksız kalıyor.



Çünkü bina yıkılarak yerine yenisinin yapılması halinde imar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgesinin hiçbir hükmü, geçerliliği kalmıyor. İmar barışından yararlanmak için tüm bunlara rağmen dubleks daire ayırma işlemlerinde kat maliklerinin izninin ve onayının olması şartı bulunuyor.



Bu izni alarak yapılan başvurularda ise kat malikleri bir olan tapularını ayırarak iki kata ayrı ayrı tapu alabiliyor. Bu da üst kata ayrı doğalgaz, elektrik ve su aboneliği bağlatılabilmesi anlamına geliyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri