İmar Barışı İçin Yeni Umut! İmar Affı İçin Meclisten Müjdeli Haber Gelecek Mi?

AK Parti tarafından meclise sunulan İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında imar barışı müjdesi bekleyen kişilere de yeni umut ışığı doğdu.

AK Parti tarafından meclise sunulan İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında imar barışı müjdesi bekleyen kişilere de yeni umut ışığı doğdu. İmar affı başvurusu yapan ancak süreçte ekonomik zorluklar nedeni ile ödemesini yapamadığı için bu hakkı kaybeden kişiler için yeni düzenleme gelebilir!

İmar barışı kapsamında başvuru yapan ve yapı kayıt belgesi almak için işlemlerini tamamlayan ancak ekonomik zorluklar nedeniyle ücretini ödeyemeyen kişilerin de ne yazık ki bu hakları ellerinden alınmıştı.



Süreçte vatandaş yapı kayıt belgesi ücreti ödemediği için mağdur olduğunu belirterek kendilerine son bir hak verilmesini talep etmiş ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında bu taleplerine olumlu bir yanıt verilmemişti.



YAPI KAYIT BELGESİ BAŞVURUSU YAPAN ANCAK ÜCRETİNİ ÖDEMEYENLERE YENİ UMUT IŞIĞI DOĞDU!



Sözcü Gazetesi yazarı Nedim Türkmen bugün kaleme almış olduğu yeni köşe yazısı kapsamında imar barışı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.



AK Parti tarafından hazırlanarak meclise sunulan İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi için 16 Ekim 2020 tarihi itibari ile sürecin başladığını belirten Türkmen "7143 sayılı kanun kapsamında imar barışı ve matrah artırımı hükümlerinden faydalanmış ancak taksitlerini ödeyemediği için hakları kaybolmuş olanlara, ödeyemedikleri borçlarının tamamını bir defada kapatmaları şartıyla yeni bir hak tanınmalıdır" diyerek imar barışı için vatandaşın sesi oldu.



İmar barışı başvurusu yapmasına rağmen o dönemde yaşanan ekonomik çalkantı nedeniyle ödemesini hiç başlamayan, yapı kayıt belgesi için ilk taksit ödemesini yapmasına rağmen sonraki taksitlerini ödeyemediği için hakkını kaybeden çok sayıda kişi bulunurken yeni yapılandırma kanunu da vatandaşa umut ışığı oldu.



Vatandaşlar kendilerine yeni bir şans verilmesini isterken bu sayede hem devletin ihtiyaç duyduğu gelire kavuşacağını, kendilerinin de son bir kez şans verilmesi halinde imar barışından yararlanarak sorunlarını çözeceğini dile getiriyorlar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri