İmar barışı uyanıklarından inanılmaz yöntem! Bu yolla tapu almayı planlıyorlar!

İmar Barışı ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanması beklenirken henüz ortada ciddi bir adım yokken bazı uyanık vatandaşların akıl almaz uygulamalara başladıkları bildirildi. Önceki imar barışında kaçak binalar uydu görüntüleri ile tespit edilince vatandaşlar imarsız arsalarına çatı koyuyorlar.

İmar barışı ile alakalı olarak Cumhur İttifakı’nın üyelerinden olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici’nin TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi vermesi büyük heyecan yaratmıştı. Bu kanun teklifinin Cumhur İttifakı tarafından desteklenip desteklenmeyeceği bilinmiyor. Ancak imar barışının dedikodusu bile bazı uyanık vatandaşları harekete geçirmeye yetti.

BOŞ ÇATI YAPMAYA BAŞLADILAR!

Muğla’nın turistik ilçelerinde bazı uyanık vatandaşlar yeni imar barışı çıkacağına dair haberler üzerine hemen harekete geçtiler. Dört yıl önce çıkarılan imar barışı ile kaçak yapılan uydu görüntüleriyle tespit edilmişti. Bunu bilen vatandaşlar imarsız arsaları ile fazla kat hakkı olmayan binalarının üzerine sadece çatı yapmaya başladılar. Vatandaşlar imar barışı çıktığında o çatıları gerekçe göstererek orada ev vardı gerekçesiyle ruhsat alabilmeyi planlıyorlar.

EVLERİN ÜZERİNE FAZLADAN KAT İZNİ ALMAK İÇİN ÇATI EKLİYORLAR

Son dönemlerde Ege ve Akdeniz’de sadece çatı inşaatları yapılmaya başlandı. Çatıları boş arazilerine veya evlerinin üstüne ekleyen vatandaşlar imar barışı çıkması durumda dört duvar örerek tamamlamayı planlıyorlar. Bunun ardından başvuruda bulunarak devletten tapu talep edecekler. Uydu görüntülerinde çatı göründüğü için bunun olabileceği düşünülüyor.

Datça’da yaşayan gazeteci Sedat Kaya konuya dair bir değerlendirme yaparak, “Bugünlerde dağlık ve ormanlık alanlarda bol bol çatı görebilirsiniz. Çevrede mantar gibi çatı bitiyor. Ev falan değil, sadece çatı yapıyorlar.” dedi.

Muğla’nın çeşitli ilçelerinde de duvarsız çatıların yaygınlaştığı belirlendi. Bazıları ise çatıları kat kat çıkarıp 3-4 kata kadar ulaşıyorlar. Fethiye Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne kadar olan bölgede bu tür yapılar görülüyor. Bodrum ve Marmaris’in kırsalında da uyanık vatandaşların bu yola başvurduklarına dair bilgiler veriliyor.

Emlak Haberleri Haberleri