İmar Barışı Uygulaması! İkinci Defa Çevre Bakanlığı'nın Gündemine Gelecek Mi?

İmar barışı uygulamasının ikinci defa Çevre Bakanlığı'nın gündemine gelip gelmeyeceği konusu merak ediliyor.

İmar barışı uygulamasının ikinci defa Çevre Bakanlığı'nın gündemine gelip gelmeyeceği konusu merak ediliyor. Bu konuda sürecin nasıl işleyeceğini, bakanlığı ikinci imar barışı uygulaması için bir düşüncesinin olup olmamasını haberimizde ele alıyoruz. İşte İmar barışı uygulamasında oluşan yeni beklentiler.

İmar barışı uygulamasının 2020 yılı veya daha sonrası için yeniden gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor.



Bu konuda araştırma halinde olan vatandaşlar Çevre Bakanlığı'nın nasıl bir karar vereceğini merak ediyorlar. Özellikle belli bir tarihten sonraki yapılar için araştırılan imar barışı uygulamasına dair Çevre Bakanlığı'nın duruşunu değerlendiriyoruz.



İKİNCİ İMAR BARIŞI UYGULAMASI



İmar Barışı uygulaması için ilk duyurunun yapıldığı tarihten son başvuru gününe kadar yoğun ilgi gördü. Milyonlarca vatandaş kaçak kayıt dışı yapılarını kontrol altına almak için Çevre Bakanlığı'nın düzenlemesine başvuruda bulundu. Öyle ki başvuru sayısı on milyonu aşarken bu süreçte önemli miktarda gelir edildi.



Çevre ve Şehircik Bakanlığı o dönem uygulamanın oldukça yoğun ilgi görmesi nedeniyle başvuru sürecini 6 ay daha uzatmıştı. İlk imar barışı yasasında süreç bu şekilde olurken asıl merak edilen konu ikinci imar barışı yasası.



2020 yılının girmesi ile araştırılan konuya ilişkin bakanlığın şu dönemde yeni bir çalışması bulunuyor. Konuya ilişkin resmi açıklama ise Çevre ve Şehir Bakan Yardımcısından gelmişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan basın açıklamasında imar barışı uygulamasında ilk başvurular için çalışma sürecinin devam ettiği ve bu sürecin uzun süreceği bildirildi. Ayrıca ikinci imar barışı düzenlemesi için bir beklenti oluşmasının doğru olmadığının ifade edildiği açıklamada belki on yıllar boyunca bu konu gündeme gelmeyecek ifadesi kullanıldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri