İmarsız Arsa ve Tarlalara Bungalov Ev Yapılır mı, Neler Gerekir?

Son zamanlarda trend haline gelen ve tatillerde artık büyük oteller yerine tercih edilen bungalov evlerin nerelere yapılabileceği merak ediliyor. En çok merak edilen de bungalov ev yapmak için neler gerektiği ve imarsız arsa-tarlalara yapılıp yapılamayacağı. Detayları haberimizde.

Bungalov evler hem fiziki görüntüsü açısından hem de çok kullanışlı olması nedeniyle son zamanlarda ciddi anlamda popülerlik kazandı. Daha çok yaz aylarında kalabalık ve lüks otellerin yerine geçen bungalov evlerin yapımı da çokça merak edilen konular arasına girdi. Bungalov evin nerelere yapılabileceği, imar olmayan arsa ve tarlalara yapılıp yapılamayacağı araştırılıyor. Emlak365.com olarak bungalov evlere ilişkin detayları derledik.

Genelde tek katlı olan ve ahşap yapıda olan bungalov evler, doğa ile yaşam alanının birleştirerek huzurun kapılarını açıyor. Doğal malzeme kullanılarak inşa edilen bu evler sadece tatilde değil normal bir yaşantıda da kullanılabilir.

BUNGALOV EVLER NERELERE YAPILABİLİR?

Tarla niteliğinde olan toprak parçaları imarsız arsa olarak biliniyor. Bazı şartların olması durumunda bu arsaların üzerine yapı inşaları yapılabiliyor. İmarsız arsalar daha çok tarım amaçlı kullanıldığı için yatırım için çok tercih edilmiyor. Tarım amacıyla kullanılan imarsız arsalarda daha çok prefabrik evler tercih ediliyor. Bungalov evler için de altyapısı uygun olan bu arsalara bazı koşulları sağlayarak ev yapılabilir.

İmarı olmayan bir arsada prefabrik ev yapmak için arsanın yola cephesi olup olmadığına bakılır. İmar izninin en fazla %5 oranında olması zorunlu olan bu arsalara en fazla 250 metrekarelik bir yapı inşa edilebilir. Olası bir altyapı sorununa maruz kalmamak için tüm altyapı kontrollerinin yapılması gerekir. Bungalov ev yapılmadan önce arsanın bağlı olduğu belediye ile mutlaka iletişime geçilip gerekli izinlerin alınması gerekir.

Emlak Haberleri Haberleri