İMKON'dan hükümete müdahale çağrısı! Çimento sektöründen savunma istensin!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu çimento fiyatlarına dair itirazda bulunarak çimento sektöründen fiyat oynaklığı hakkında savunma talep edilmesi gerektiğini söyledi. Çimento sektörü ile inşaat sektörü arasında fiyatlardan dolayı uzun bir süredir anlaşmazlık yaşanıyor.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün mevcut durumuna dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Çimento fiyatlarındaki oynaklığın inşaat sektörünü zor durumda bıraktığını belirten Tahir Tellioğlu buna dair çimento sektöründen savunma talep edilmesi gerektiğini açıkladı.

İNŞAATLAR SADECE AGREGA EKSİKLİĞİNDEN DURMADI

İnşaat sektöründe betonun hammaddelerini oluşturan kum ve çakıl karşımı olan agrega eksikliğine dair konuşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, “İnşaatların sadece agrega eksikliğinden dolayı durduğunu söyleyemeyiz. Ancak sebeplerden birisi olabilir. Şu anda agrega ile alakalı maliyet artışları oluyor. Çevre Bakanlığı veya diğer ilgili bakanlıkların çevreye duyarlılıklarından dolayı oluşturdukları bir denetim baskısı da bu sorunda etkili oluyor. Bu da kısa bir süre içerisinde rayına girer.” dedi.

İNŞAAT MALZEMELERİ KONTROL ALTINA ALINIP İZLENMELİ!

İnşaat sektöründe ana sorunun çimento ve beton üretiminde olduğunu belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, “Temel inşaat malzemeleri ciddi anlamda kontrol altına alınıp izlenmelidir. Gerçekten maliyet artışları yaşanıyor ve fiyatlar da buna bağlı olarak artıyorsa buna yapabilecek bir şey yok. Ancak çimento ve beton sektöründe maliyet artışları bu oranda olmamasına rağmen son bir buçuk yılda 150 TL’den 1.200 TL’yi geçen rakamlara gelinmiş. Bir düşüş yaşanması gerekirken bunu yapmayıp tekrar üzerine zam yapıyorlar. Geçen sene kömürün tonu 430 dolara kadar çıkmıştı. Şu anda ise 200 dolara kadar geriledi. Yüzde yüz civarında bir düşüş oldu. Demir çelikte sacın tonu 1400 dolardan 650 dolara kadar geriledi. Ham demir 900 dolardan 630 dolara kadar düştü. Bunlar inşaat temel girdilerinde önemli rakamlar.” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE ÇAĞRI!

Çimento sektörüne dair bir talepte bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, “Çimento sektöründen bu itiraz ettiğimiz fiyat oynaklıklarıyla alakalı savunma talep edilmeli. Bazı kalemlerde adil, hakkaniyetli ve serbest piyasa koşulları ile ilerleyen bir fiyatlama süreci olduğuna inanmıyorum. Hükümetimizi de bu konuda müdahaleye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri