İMSİAD Andıç: Bursa gecekondulaşma dalgasıyla karşı karşıya

Bursa'da yeni oluşan sanayi bölgeleri beraberinde yeni imar alanı sorununu getirdi. Konu hakkında açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç gecekondulaşma uyarısı yaptı.

Son dönemde aldığı sanayi yatırımları ile yıldızı parlayan Bursa'da buna paralel inşaat sektöründe de hareketlilik devam ediyor. Özellikle de yeni açılan sanayi bölgeleri gözde konuma gelirken bu bölgelerde konut imarlı arsa sorunu baş gösterdi.

İnşaat sektörü temsilcileri bu bölgelerde konut üretimi yapacakları imarlı arsa bulmakta zorlanırken bu da gecekondulaşma sorunu için alarm verilmesine neden oldu. Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının desteklenmesi amacıyla bir süredir yeni bölgelere imar izni verilmediği bununda sorunlara yol açtığı belirtiliyor.

ARSA FİYATLARI ŞİŞİYOR, KONUT FİYATLARI YÜKSELİYOR

Yeni bölgelere imar izni verilmemesi nedeniyle mevcutta bulunan arsaların fiyatlarında rekor yükselişler yaşandığını belirten sektör temsilcileri inşaat girdi maliyetlerinde yaşanan yükselişin de etkisiyle konut fiyatlarında rekor zamlar yaşandığını belirtiyorlar. Konu hakkında açıklama yapan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesinde şehre ayırdığı 8 bin 650 konutun sehir için yetersiz olduğunu belirterek “Yeni alanları imara açmamak spekülasyondur” yorumunda bulundu.

Gelen eleştirileri yanıtlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan çalışmaların devam ettiğini belirterek "Sadece Bursa’yı değil Türkiye’yi de etkileyen plan olacaktır. Türkiye’nin sanayisi, istihdamı, tarımı ve turizmi gibi birçok alanda ciddi katma değer üreten bir şehirdeyiz" diyerek hazırlanan planın çok önemli ve kıymetli olduğunu dile getirdi. Gözler yeni açıklanması beklenen plana çevrilirken sanayi bölgelerine yakın alanlarda oluşan talebi karşılayacak yeni konut projelerine ihtiyaç olduğu belirtiliyor. 

Emlak Haberleri Haberleri