İmzalar Atıldı, Avukatların Tapu Bilgilerine Erişimi Kolaylaştı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye Barolar Birliği arasında veri paylaşım protokolü imzalandı. Avukatların tapu bilgilerine erişimi kolaylaştı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye Barolar Birliği arasında veri paylaşım protokolü imzalandı. Avukatların tapu bilgilerine erişimi kolaylaştı!

Avukatlar için büyük zaman kaybına neden olan avukat tapu sorgulama işlemleri için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye Barolar Birliği arasında yeni protokol imzalandı.



İmzalanan protokole göre avukatın tapu inceleme yetkisi arttırıldı ve tapudan bilgi isteme dilekçesi işlemleri büyük oranda kolaylaştırıldı. Bundan sonra avukatlar da tapu bilgilerine erişebilecek!



Avukatın Tapu Kütüğünü İncelemesi Kolaylaştı!



İmzalanan veri paylaşım protokolü kapsamında bundan sonra avukatların tapu kütüğünü incelemesi kolaylaştırılmış oldu.



Avukatlık belgesi olan kişiler kurulan özel sistem sayesinde tapu müdürlüklerinin verilerine ulaşabilecek yani tapu kütüklerini inceleme ve görme hakkı elde etmiş olacak.



TKGM ve Türkiye Barolar Birliği Arasında Veri Paylaşım Protokolü İmzalandı!



Tapu Ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında söz konusu iki kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye Barolar Birliği arasında veri paylaşımı protokolü dün tarafların katıldıı bir tören ile imzalandı.



İmza töreni öncesinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve beraberinde yer alan yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek kısa bir toplantı düzenledi.



Yapılan ziyaret sonrasında basın mensuplarına poz veren iki kurumun yetkili isimleri imzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni etti.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri