İmzalar Atıldı: Üçyol - Buca Metro Hattı İnşaatı Ne Zaman Başlıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir heyecanla beklenen Üçyol - Buca Metrosu için kritik imzayı attı. Belediyenin kendi imkanları ile gerçekleştireceği projede Fransız Kalkınma Ajansı kredi verecek.

Buca'nın ulaşım sorunun büyük ölçüde çözecek olan Buca - Üçyol metrosu hakkında beklenen müjdeli haber geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapmış olduğu açıklama ile proje hattının yapımı için ihtiyaç duyulan finansmana belediye imkanları ile ulaştıklarını açıkladı.

Dev ulaşım projesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) ardından Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile de 125 milyon euroluk dış finansman sözleşmesine imza atıldığını belirten Soyer 4 senesi ana para geri ödemesiz olacak şekilde kredinin 12 yıl vadeli çekildiğini söyledi. Kredi anlaşması pek çok ismin katıldığı özel bir törenle imzalandı.

İZMİR BUCA - ÜÇYOL METRO İHALESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kredi sözleşmesinin imzalandığı törende konuşma yapan Tunç Soyer "Bugün, şehrimizin en önemli yatırımı Buca Metrosu'nun gerçekleşmesine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğu içindeyim. Hem ülkemiz hem de dünya genelinde yaşanan olumsuz ekonomik koşullara rağmen bu büyük finansmanın belediyemiz tarafından çok uygun koşullarda sağlanması, dünyanın İzmir'e duyduğu güveninin bir göstergesidir" dedi.

Projenin inşaat ihalesinin tamamlandığını belirten Başkan Soyer 15 Aralık tarihinde ihale sonuçlarını açıklayacaklarını belirterek Ocak ayının ilk gününde de temel atma töreni düzenleyerek dev projenin inşaatına başlayacaklarını söyledi. Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Herve Magro ise törende söz konusu projenin iki ülkenin iş birliğinin önemini ortaya koyduğunu belirterek İzmir'de ki projeleri desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Emlak Haberleri Haberleri