İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım Yeni Konut Finansmanını Değerlendirdi! Kaçırılmayacak Fırsat

Kamu bankaları tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasına ilişkin İNDER'den açıklama geldi.

Kamu bankaları tarafından başlatılan konut kredisi kampanyasına ilişkin İNDER'den açıklama geldi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yapmış olduğu konuşmasında açıklanan avantajlı konut kredisi kampanyasına ilişkin değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası ile kamu katılım bankaları Ziraat katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası aracılığıyla başlatılan konut kredisi kampanyası ev almak isteyen vatandaşlara çok önemli imkanlar sağlıyor.



Bu imkanlara dair ise konut ve emlak sektörünün liderlerinden değerlendirmeler geliyor. Bu kapsamda İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım'da yeni finansman olanaklarını inceledi.



BU TARİHİ FIRSAT BİR DAHA GELMEZ



İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yeni başlatılan konut kredisi kampanyasına ilişkin değerlendirmelerinde, devlet desteği ile sağlanan bu kredileri can suyu olarak nitelendirdi ve bu can suyunun tüm sektörleri tetikleyeceğini ifade etti. Konuşmasında bankalar tarafından açıklanan bu konut kredi imkanını bu zamana kadar sunulan en iyi avantajlar olarak gösteren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım bu fırsatların özellikle inşaat maliyeti uygun olan projeler için kaçırılmayacak fırsa olarak değerlendirdi.



"İnşaat sektöründeki faaliyetlerin devamı için gerekli olan finansmanın doğru adrese yönlendirilmesini sağlayacak 1. El konutlarındaki ekstra faiz avantajının olması da artı bir değer olarak görüyoruz. İnşaatların yoğun olduğu şehirlere göre verilecek kredi miktarının ayarlanması, bankaların açıkladığı kredi paketi her yönüyle düşünüldüğünü gösteriyor. KDV ve harç gibi dolaylı teşvikler de bu tarihi fırsatı taçlandırabilir."



İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım değerlendirmelerinin devamında devlet bankaları tarafından başlatılan bu kredi imkanlarının özel bankalar ve firmaların de destek vereceklerini düşündüklerini ifade etti. Bu kapsamda devletin yaktığı kıvılcımın aleve dönüşeceğini ifade eden Durbakayım özel bankalar taşın altına elini soktuğunda ve inşaat firmaları özel katkılar sağlayarak finans sektöründeki faiz oranlarını daha da aşağıya indirebilir, dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri