İndirim Bekleyenlere Ünlü Ekonomistten Kötü Haber: Ev Kiraları ve Konut Fiyatları Uçacak!

Kiralarla ilgili düzenleme beklenirken hem konut fiyatları hem de ev kiralarına indirim bekleyenlere kötü haberi ekonomist Turhan Bozkurt verdi. Ev fiyatları, konut kiraları düşecek mi, ucuzlayacak mı

Kira fiyatlarına yeni düzenleme konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklama beklenmeye devam ederken hem konut fiyatları hem de ev kiralarında düşüş beklentisi oluşmuştu. Son dönemde yaşanan rekor yükseliş sonrası konut fiyatları ülkede gündem olmaya devam ederken konu hakkında bir açıklama da ünlü ekonomist Turhan Bozkurt tarafından yapıldı.

Konut fiyatlarında indirim bekleyen kişileri üzecek olan açıklamada Bozkurt, enflasyonda yaşanan yükselişin konut fiyatlarına, konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ise ev kiralarına yansıdığını belirterek, fiyatları düşürmek için yapılan çalışmaların nafile olduğunu söyledi. Konut fiyatlarını arttıran faktörler arasında Emlak Konut ve TOKİ olduğunu iddia eden Bozkurt, fiyatların daha da yükseleceğini iddia etti.

KİRALIK EV FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK, KONUT FİYATLARI NE ZAMAN UCUZLAR?

Vatandaş büyük bir umutla kiralık ev fiyatlarına düzenleme müjdesi beklerken konuyu köşe yazısında değerlendiren Bozkurt "Son birkaç yıla kadar yüzde 5-15 arasında değişen oranlarda artan kiralar ne oldu da yüzde 100’e varan oranlarda artıyor? Beş bakanlık bu sorunun cevabını bulabilirse kiralar da iniş yolculuğuna başlar. “Cambaza bak!” diyerek ne kiralar düşer ne de Venezuela ve Sri Lanka gibi müflis memleketlerin rekorlarına göz diken enflasyon. Türkiye’nin siyasî ve iktisadî iklimi değişmedikçe kiralar hâlihazırdaki seviyelerin de üzerine çıkacak" diyerek kiralık ev fiyatlarının düşmek bir yana daha da yükseleceğini savundu.

KİRALIK EV FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Ne yazık ki konut fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından ev kiraları da ateş pahası haline gelmişti. Türkiye genelinde konut fiyatları 1 milyon lira barajına dayanırken ortalama konut kirası da 4 bin 856 TL seviyesine ulaşarak asgari ücreti aşmıştı.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri