İngiltere'de konut fiyatları erimeye devam etti son dönemdeki en sert düşüş yaşandı!

İngiltere enflasyonu düşürmek için yapılan faiz artırımı konut kredisi faizi oranlarını da yükseltmişti. Açıklanan kararlar ile konut satış rakamları düşerken talebin azalması ile ev fiyatları da düşüşe geçti.

Tüm dünya küresel enflasyon dalgası ile mücadele etmeye devam ederken İngiltere'de yükselen enflasyon rakamları nedeni ile faiz oranlarını yükseltmeye başlamıştı. İngiltere Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı ile parasal sıkılaşma politikasına geçiş yapılan İngiltere'de hem konut satış rakamları hem de ev fiyatları düştü. 

Konut kredi finansman kuruluşu Halifax'ın kamuoyuna sunmuş olduğu araştırma raporuna göre İngiltere'de konut fiyatları Ekim ayında aylık bazda düşüş yaşarken yıllık bazda ise yükselişini sürdürdü. Aylık bazda yaşanan düşüş ise 2021 senesinin Şubat ayından bu yana yaşanan en sert düşüş olarak kayıt altına alındı. 

İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Dünyanın süper güçleri arasında yer alan İngiltere bir süredir ekonomik kriz ile mücadele etmeye çalışıyordu. Hükümette yapılan değişim sonrasında gözler yeni verilere çevrilirken konut fiyatları endeksi de açıklandı. 

Konut kredi finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan verilere göre İngiltere'de konut fiyatları aylık bazda düşüş gösterirken yıllık bazda ise yükseliş sürdü. Açıklanan verilere göre İngiltere'de konut fiyatları aylık bazda yüzde 0,4 oranında düşerken yıllık bazda ise yüzde 8,3 oranında artış gösterdi. 

İNGİLTERE'DE ORTALAMA KONUT FİYATI NE KADAR OLDU?

Açıklanan rakamları değerlendiren Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird, "Son 4 ay içerisinde üçüncü kez konut fiyatlarında düşüş görüyoruz. Bu yılın ekim ayındaki yüzde 0,4'lük düşüş, geçen yılın şubat ayından bu yana gördüğümüz en sert düşüş" diyerek ülkedeki konut fiyatlarının 293 bin 664 sterlinden 292 bin 598 sterline gerilediğini duyurdu. 

Emlak Haberleri Haberleri