İnşaat Demiri Fiyatları Tutulamıyor! Demir Cevheri Alev Aldı, Demire 30 Dolar Zam Geldi

Tüm dünyada emtia fiyatları büyük bir hızla yükselirken demir cevheri fiyatları ile beraber inşaat demiri fiyatlarına da zam geldi. Konut fiyatları yükselecek mi?

İnşaat maliyetlerinde yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken inşaat demiri fiyatları yükselişini sürdürdü. Uluslararası piyasada demir cevheri fiyatları, iç piyasada ise dolar kurunda yaşanan yükseliş ile beraber ne yazık ki rekor zamlar geldi.

Çimento fiyatları nedeni ile Eylül ayında şantiyelerde 15 günlük iş bırakma eylemi yapan müteahhitler bu seferde demir fiyatlarına gelen zamlar ile zor durumda kaldı. Özellikle de yükselen konut fiyatları nedeniyle zaten yaşanan maliyet artışını fiyatlarına yansıtamayan müteahhitler şikayetçi olurken maliyette yaşanan yükselişin devam etmesi durumunda konut fiyatların zammın kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

DEMİR CEVHERİ ALEV ALDI! İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Uluslararası piyasada demir cevheri yüzde 10'luk büyük bir sıçrama yaşarken günlük bazda yaşanan artış iç piyasada dolar kurunda yaşanan yükseliş ile birleşince demir fiyatlarına zam kaçınılmaz bir hal aldi. Eylül ayından bu yana sürekli olarak yükselen demir fiyatlarında yaşanan artış yüzde 50 sınırına ulaşırken iç piyasada da artış sürdü.

Ekim ayına 660 dolar seviyesinden başlayan demir cevheri sadece 12 günde 30 dolar zamlanarak 690 dolar seviyesine ulaştı. İç piyasada ise inşaat demiri fiyatları yükselişini sürdürdi. İstanbul'da inşaat demiri fiyatları 8'lik demir için 7 bin 580 TL, Ankara'da 7 bin 650 TL ve İzmir'de ise 7 bin 585 liraya yükseldi. İnşaat demirinde yaşanan fiyat artışının konut fiyatlarını da olumsuz etkileyeceği ve yeni zamların gelebileceği belirtildi.

Emlak Haberleri Haberleri