İnşaat demiri fiyatları yeniden belirlendi!

İnşaat demiri piyasasında yeni fiyat gelişmeleri yaşanıyor. Çin’in etkisiyle fiyatlarda gerilemeler meydana gelirken iyi giden mevsim koşulları inşaat demiri taleplerini iç piyasada yükseltti.

Türkiye’de inşaat maliyetlerindeki yükselişler inşaat sektörünün en büyük sorunlarından birisi olmaya devam ederken inşaat demiri fiyatlarında ise farklı gelişmeler yaşanıyor. İnşaat demiri fiyatlarında düşüşler sürerken iç piyasada taleplerin arttığı bildirildi. Piyasayı etkileyen iç ve dış gelişmelerle inşaat demiri fiyatlarında yeni pozisyonlar alınmaya başlandı.

İNŞAAT DEMİRİNE ÇİN ETKİSİ!

Demir cevheri fiyatlarında sert bir düşüş gerçekleşti. Hafta sonunda Çin hükümeti ile ithalatçılar arasında bir görüşme yapıldı ve bu görüşmede demirin önü biraz açılmış oldu. Bunun etkisiyle fiyatlarda sert bir düşüş meydana geldi. Bu pozitif hava ile beraber Türkiye’de fabrikalar inşaat demiri için KDV hariç olmak üzere 715 – 730 dolar aralığında ton fiyatı belirlediler.

İÇ TALEP ARTTI!

Türkiye’de normalde Ocak ayında inşaat demiri talepleri dip yapıyordu. Ancak kış mevsiminin etkisi henüz görülmedi ve inşaat sektörü de gidebildiği kadar şantiyeleri açık tutma konusunda karar aldılar. Bu da mevsim ortalamalarının aksine yüksek bir iç talebi beraberinde getirdi. İnşaat demiri için yükselen bu talep iç piyasayı hareketlendirdi. Fabrikalar da buna göre hazırlıklarını devreye sokup üretime geçtiler.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Türkiye’nin 3 büyükşehiri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de inşaat demirinde fiyat gerilemeleri olduğu gözlemleniyor. İnce inşaat demirinin tonu Ankara’da 16.200 TL, İstanbul’da 16.450 TL ve İzmir’de 15.850 TL oldu. Kalın inşaat demiri ise Ankara’da 15.800 TL’ye, İstanbul’da 16.150 TL’ye ve İzmir’de 15.500 TL’ye satılıyor. Bu fiyatlar içerisinde KDV ve nakliye maliyetleri bulunmuyor. Fabrika çıkış fiyatları olduğu için tüccar fiyatları biraz daha yüksek olabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri