İnşaat Demiri Ton Fiyatı Dolar Kurunu Bekliyor! Düşüş ve İndirim Beklenen Demir Fiyatlarında Son Durum Ne?

Dolar kuru dalgalı seyrini sürdürürken Çin tarafından baskılanan demir cevheri fiyatları sonrasında gözler inşaat demiri fiyatı rakamlarına çevrilmişti. Demir fiyatları ne olur, ne zaman düşer?

İnşaat demiri fiyatları iç piyasada dolar kuru, dış piyasada ise demir cevheri fiyatlarından etkilenmeye devam ediyor. Yaşanan ekonomik gelişmelere ve anlık veri akışına göre yön arayan inşaat demiri fiyatları için iç piyasada gözler dolar kuruna çevrildi.

Demir cevheri fiyatlarında yaşanan yükselişi baskılamak için Çin tarafından uygulamaya alınan tedbirler ve kurulan baskı ile uluslararası alıcılar zorunlu olarak beklemeye geçerken, talep düşüşü ile beraber demir fiyatları düşmüştü. İç piyasada da dolar kurunun 13 TL - 14 TL bant aralığında sıkışması ile beraber demir fiyatları da stabil bir hale gelmişti.

DEMİR FİYATLARINDA DOLAR ALARMI: DOLAR KURU KIRILIRSA İNŞAAT DEMİRİ FİYATI PATLAR!

Sektör temsilcileri dolar kurunda yaşanan büyük sıkışmaya dikkat çekerek demir fiyatları için yönü dolar kurunun belirleyeceğini açıkladılar. Dolar kurunun uzun bir süredir aynı bant aralığında yer almasının büyük bir sıkışma göstergesi olduğunu belirten ekonomistler kurun aşağı yönlü hareket etmemesi halinde yukarı çıkışının kaçınılmaz bir hal aldığını iddia ederek dolar kurunda yaşanacak sert bir yükselişin demir fiyatlarına da olumsuz etkileyeceğini belirttiler.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARINDA SON DURUM NE, ANKARA, İSTANBUL, İZMİR 1 TON İNŞAAT DEMİRİ FİYATI KAÇ TL?

Çin'in demir cevheri fiyatlarına baskı altına alması ile dış piyasa etkisinden kurtulan inşaat demiri fiyatı, iç piyasada ise dolar kurunun stabil seyretmesi ile sabit bir seyir izlemeye devam etti. Demir fiyatları 3 büyük şehirde şu şekilde sıralandı;

Ankara 8'lik inşaat demiri satış fiyatı 12 Bin TL

İstanbul 8'lik inşaat demiri satış fiyatı 12.270 TL

İzmir 8'lik inşaat demiri satış fiyatı 12.050 TL

Ankara 10'luk inşaat demiri satış fiyatı 12.200 TL

İstanbul 10'luk inşaat demiri satış fiyatı 12.170

İzmir 10'luk inşaat demiri satış fiyatı 11.950 TL

Ankara 12'lik inşaat demiri satış fiyatı 11.900 TL

İstanbul 12'lik inşaat demiri satış fiyatı 12.070 TL

İzmir 12'lik inşaat demiri satış fiyatı 11.800 TL

Emlak Haberleri Haberleri