İnşaat demiri yıl sonu fiyatları belli oldu!

İnşaat demiri fiyatları ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. İnşaat demiri piyasasında fiyat yükselişleri başlarken 1 ton inşaat demiri fiyatları değişti.

İnşaat demiri satın almak isteyenler son günlerde fiyat yükselişleri ile karşılaşıyorlar. İnşaat demiri için gelen son bilgilere göre fiyat yükselişleri trend haline dönüştü. Aralık ayının büyük bir kısmında durağan bir pozisyon alan fiyatlar yılın son günlerinde yeniden yükselişe geçti. İnşaat demiri fiyatlarındaki bu keskin değişimin nedenleri merak konusu oluyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

İnşaat demiri fiyatlarındaki yükselişler fabrikaların hurda demir bağlantılarından kaynaklanıyor. Fabrikalar bu bağlantıları yüksek fiyatlarla kurmak zorunda kalınca inşaat demiri piyasasında koşullar da değişti. Fabrikalar normalde kar marjı imkanıyla satış yapıyordular. Ancak hurda fiyatları yükselince kar marjı devreye sokulamadı. Bunun üzerine fiyatlar da yükseldi.

TÜCCARLAR STOKLARI YENİDEN DOLDURDU

İnşaat demiri fiyatlarında kalıcı bir yükseliş meydana gelmesini sezen tüccarlar boş olan stoklarını hızlı bir şekilde doldurdular. Fiyatlar da yükselişe geçince kazançlı çıkanlar yine tüccarlar oldular. Fabrikalar yüklü satışlar yaparak kazanan diğer tarafta yer aldılar. Ancak nihai tüketici tarafından herhangi bir değişim meydana gelmedi. İnşaatların yoğun bir şekilde faaliyette bulunmamalarından dolayı talepler yok denecek kadar azaldı.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatlarındaki son değişimlerin ardından yeni fiyatlar merak ediliyor. Yükselişe geçen fiyatlar neticesinde 1 ton ince inşaat demirinin fiyatı Ankara’da ve İstanbul’da 15.300 TL, İzmir’de ise 15.050 TL oldu. 1 ton kalın inşaat demirinin fiyatı Ankara’da 14.900 TL, İstanbul’da 15.000 TL ve İzmir’de 14.700 TL şeklinde uygulanmaya başlandı.

Emlak Haberleri Haberleri