İnşaat demirinde deprem fiyatlaması! 1 ton inşaat demiri kaç TL oldu?

Türkiye büyük bir deprem felaketi ile sarsılırken inşaat sektörünün maliyetleri çok daha fazla önem kazandı. İnşaat demiri fiyatlarında son durum merak ediliyor. İnşaat demirinin ton fiyatı ne kadar oldu?

Türkiye tarihi bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldı ve 40 binden fazla vatandaşın hayatını kaybetmesi şeklinde acı bir tablo ile karşılaştı. Depremden sonra ise yıkılan evlerin yeniden inşa edilecek olması inşaat maliyetlerini oldukça önemli bir yere taşıdı. TOKİ tarafından inşa edilecek olan bu yeni binaların maliyetlerini bazı ana kalemler belirleyecek. Bu kalemlerden birisi de inşaat demiri olacak. Peki inşaat demiri fiyatları şu anda ne kadar oldu?

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI TÜRKİYE’DE BELİRLENMİYOR!

Demir fiyatları için genellikle Türkiye’de fiyat belirlemesi yapılamıyor. Bu fiyatlar dolar üzerinden hesaplanırken fiyatları küresel piyasa belirliyor. Özellikle Çin’in demir fiyatlarında açık ara büyük bir etkisi bulunuyor. Çin hem dünyada en çok demir üreten ülke hem de en çok demir tüketen ülke olarak piyasası kontrol edebiliyor. İnşaat demiri fiyatlarında da küresel etkiler ve kur yükselişleri ile son günlerde bazı fiyat artışları yaşandığı bildirildi.

DEPREMDEN OLUMSUZ ETKİLENİLDİ!

Deprem felaketinden inşaat demiri sektörü de olumsuz etkilendi. Bölgede bulunan demir fabrikaları zarar görürken iş gücü kayıpları ile tesis hasarlarından dolayı inşaat demiri fiyatları ülke çapında olumsuz etkilendi. Bunlar küresel piyasalardaki maliyet artışları ile birleşince inşaat demirinde fiyat artışları kaçınılmaz hale geldi.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARINDA SON DURUM!

İnşaat demiri fiyatlarında son durum merak ediliyor. Alınan son verilere göre ince inşaat demirinin ton fiyatı İstanbul’da 16.850 TL, Ankara’da 16.900 TL ve İzmir’de 16.500 TL oldu. Kalın inşaat demirinin tonu ise İstanbul’da 16.400 TL’ye, Ankara’da 16.400 TL’ye ve İzmir’de 16.050 TL’ye satılıyor. Bu fiyatlar içerisinde yüzde 18 KDV ile nakliye masrafları yer almıyor.

Emlak Haberleri Haberleri